Sürücüler dikkat! Kamera ile tespit edecekler

Araç kullanırken cep telefonu kullanana ve arka koltukta kemer takmayanlar için EDS dönemi başlıyor. Ayrıca kazalarda 5 ve üzeri kusuru olan sürücüyü de eğitim verilmesi gündemde.

Sürücüler dikkat! Kamera ile tespit edecekler
Sürücüler dikkat! Kamera ile tespit edecekler
GİRİŞ 13.09.2017 15:33 GÜNCELLEME 16.09.2017 11:50
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trafik Güvenliği ve Karayolu Yolcu Taşımacılığı Çalıştayı'nda yaptığı konuşmada önemli bilgiler verdi.

Soylu, ön tarafta oturanların yanı sıra arka tarafta da emniyet kemeri takmayanların KGYS, EDS ve PTS üzerinden alınan görüntülerle tespit edileceğini söyledi.

CEP TELEFONUNA KAMERA TESPİTİ

Ayrıca sürüş esnasında cep telefonu kullananların hem kendileri hem de başkalarının hayatını tehlikeye attıklarını ifade eden Soylu, ''Bu noktadaki denetimlerimizi de artıracağız ve tıpkı emniyet kemeri̇nde olduğu gi̇bi̇ KGYS, EDS ve PTS üzerinden cep telefonu kullanımlarının tesptini sağlayacağız.'' şeklinde konuştu.

5 VE ÜZERİ KUSURU BULUNAN SÜRÜCÜYE EĞİTİM

Bakan Soylu ayrıca, Trafik kazalarında 5 ve üzeri̇nde kusuru bulunduğu tespit edilen 10 bi̇n sürücüden ilk aşamada binine eği̇ti̇m veri̇leceğini belirtti. Bu konudaki hedefin 10 bin olduğunu da sözlerine ekledi.

YORUMLAR 9
  • vatan perest 6 yıl önce Şikayet Et
    once halk otobusleri ve munubusleri denet leyin
    Cevapla
  • ilave 6 yıl önce Şikayet Et
    taksicileri unutmamak lazım
    Cevapla
  • fatih 6 yıl önce Şikayet Et
    trafiğin her noktasında kameralarla tespit yapılsın, kurallara uymayan her kim varsa cezası hemen kesilsin. bu özellikle kırmızı ışıklarda uygulansın. arabasını düzgün süren, kurallara uyan adam için hiçbir sıkıntı yok. sıkı denetimden kurallara uymayan magandalar rahatsız olur sadece.
    Cevapla
  • hayırlı olsun 6 yıl önce Şikayet Et
    süper olmuş diğer kurallar uyduk sıra bunda yenisinin gelmesi dileğiyle:))
    Cevapla
  • kemersiz hayat 6 yıl önce Şikayet Et
    kemer takmak istemiyorsan takmazsın. asıl saçmalık cezaya karşı olmak.
    Cevapla
  • Maxell 6 yıl önce Şikayet Et
    Yol hakkı bilmeyene, işaret vermeyene, yok ortasına park eden, yön tabelası bile bilmeyen canavarlara bir dur deyin, boş para kazandırmaya yönelik uygulamaları geçin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle