Çin benzinli araç satışını yasaklıyor

Birçok ülke, dizel başta olmak üzere fosil yakıtlı araçları önümüzdeki yıllarda yasaklama kararı aldı. Benzer bir şekil de Çin de benzinli araçların satışını yasaklıyor.

Çin benzinli araç satışını yasaklıyor
Çin benzinli araç satışını yasaklıyor
GİRİŞ 10.09.2017 16:02 GÜNCELLEME 10.09.2017 16:09
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakan Yardımcısı Xin Guobin, yönetimin benzinli araç üretim ve satış işlemlerini sona erdirmek için takvim üzerinde belli bir tarih belirlemek için çalıştıklarını söyledi. 

Yanma motorlu taşıtlar yasağı hem yerel hem de küresel otomobil üreticilerinin elektrikli araçlara yönelmesine, enerji tasarruflu araçların ve kamyon satışlarının artırılmasına ve hava kirliliğinin azaltılmasına yönelik stratejik hedefe hizmet eden ödül ve ceza modelinin yardımcı olacak kullanacaklarını söylediler.

Bu sebeple benzinli araçların kullanımını yasaklamayı planlıyorlar.

2030'a kadar karbon emisyonlarını sınırlama sözünü tutmak isteyen Çin, fosil yakıtlarla çalışan araçların aşamalı olarak kaldırılma planlarını açıklayan en son ülke oldu.

İNGİLTERE DE YASAKLADI

İngiltere, hava kirliliğini azaltmak ve küresel ısınmayı 2 santigrat derecenin altına düşürmek için yapılması gereken benzer bir planı duyurmasının ardından iki hafta sonra dizel ve benzinli otomobil satışlarını 2040 yılına kadar yasaklama kararı almıştı.

Kaynak: BusinessHT

YORUMLAR 15
  • fatih dikmeci 6 yıl önce Şikayet Et
    ya kardeşim tamamda elektrik neyle üretilecek. oda kömür ve heslerle. eee o da zararlı. ya bırakın bu işleri. abd tüm bu nasa sı yok kuresel ısınma yok bilmem ozon tabakası hepsi hikaye. dunya sunnetullah üzeri yaratılmıştır. hiçbirşey olmaz. sadece bu aptal insanlar mal mulk toprak peşinde koşmasın diye rabbim hicreti ister. yani başka yerlere taşınacağız. başka bitşey yok. sorun bakalım çok bilmişlere dunyaya düşen yağış miktarında en ufak azalma varmı. yooooookkkkk.eeee. akıllı olun biraz be yeter ya
    Cevapla
  • MÜSLÜMAN TÜRK 6 yıl önce Şikayet Et
    Araplar yandı!
    Cevapla
  • Osmanli Torunu 6 yıl önce Şikayet Et
    bor maden üzerinde durmak lazim.
    Cevapla
  • gaga 6 yıl önce Şikayet Et
    Küresel tedbirler bir tarafa da 100 yıldır çalışmadan yatarak para kazanan Arap lar ne yapacak onu merak ediyorum....
    Cevapla
  • kadir 6 yıl önce Şikayet Et
    resmen zehirleniyoz hastalık arttı benzın dızel araçlar yuzunden .çok guzel karar olmuş elektirik temiz havaya dost.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle