Otomobil devi için devreye girdiler!

Çinli otomobil üreticisi Great Wall'ın, piyasaya hızlı bir giriş yapmak için Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ile Jeep konusunda masaya oturduğu belirtiliyor.

Otomobil devi için devreye girdiler!
Otomobil devi için devreye girdiler!
GİRİŞ 22.08.2017 10:10 GÜNCELLEME 22.08.2017 10:15

Çinli Great Wall'ın Asyanın en güçlü 7'nci kadını olan Başkanı Wang Fengying, yaptığı yazılı açıklamada Jeep'i satın almak istediklerini ve müzakerelere başlamak için FCA yönetimi ile bağlantı kurduklarını söyledi. Bu talebe yönelik FCA'dan bir yorum yapılmazken, analistler teklifin sürpriz olmadığını belirtti. 

HEDEF EN BÜYÜK SUV ÜRETİCİSİ OLMAK

Başkan Wang Fengying'in yaptığı yazılı açıklama sonrası soruları yanıtlayan Great Wall sözcüsü Xu Hui ise Jeep'le ilgilendiklerini ancak henüz resmi bir teklifte bulunmadıklarını belirterek, ''FCA'nın yönetim kuruluyla görüşüyoruz. Jeep ile çok ilgileniyoruz ve uzun zamandır takipteyiz. Bizim stratejik hedefimiz dünyanın en büyük SUV üreticisi olmak. Küresel bir SUV markası olan Jeep'i almak Great Wall'ın kendi markaları ile yapabileceğinden daha hızlı ve daha iyi bir hedefe ulaşmamızı sağlayacaktır'' açıklamasını yaptı.

JEEP'İN PİYASA DEĞERİ

Morgan Stanley analisti Adoam Jonas, Jeep'in hisse değerinin 17.20 dolar olduğunu, Jeep dahil Fiat Chrysler Grubu'nun hisse değerinin ise 16.40 dolarda kaldığını belirterek, "Buna göre FCA'nın 32 milyar dolarlık değerine karşı Jeep'in değeri 33.5 milyar dolar olmalı" açıklamasını yapıyor.

Kaynak: Sabah

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL