Sıfır arabadaki zam 2. eli de vurdu

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Başkanı Aydın Erkoç, sıfır araçlarda ÖTV ve kur zammı nedeniyle 2. el fiyatlarının da arttığını ifade etti.

Sıfır arabadaki zam 2. eli de vurdu
Sıfır arabadaki zam 2. eli de vurdu
GİRİŞ 05.08.2017 17:38 GÜNCELLEME 05.08.2017 17:44
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Başkanı Aydın Erkoç, ikinci el araç piyasasında ise hareketlilik yaşandığını belirtti.

Erkoç, Türkiye İstatistik Kurumunun verilerine göre ocak-mayıs döneminde 2016'nın aynı dönemine göre satışlarda yüzde 6,4 artış gerçekleşerek 2 milyon 87 bin 708 aracın satıldığını bildirdi.

'BAHARDA 50 BİN OLAN ARAÇLAR BUGÜNLERDE 55-60 BİN CİVARINDA'

Erkoç, sıfır araçlarda yılbaşında artırılan ÖTV oranları ve dövizdeki kur farkının fiyatları yükselttiğini, bu piyasadaki daralmanın ikinci el araca yönelimi getirdiğini vurguladı.

Başkent Otomobilciler Derneği (BOD) ve otomotiv ticaret ve yaşam merkezi Otonomi'nin Yönetim Kurulu Başkanı da olan Erkoç, ikinci el araç piyasasında hem satışların hem de fiyatların arttığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Bahar aylarında 50 bin lira olan araçlar bugünlerde 55-60 bin lira civarında. Tahminlerime göre bu durum 1-2 ay daha sürebilir. Yıl sonuna doğru sıfır otomobil fiyatlarında gerileme olursa, ikinci el otomobil fiyatları da düşer. Sıfır araçta yeni kur ve ÖTV farkıyla araçlar gelirse fiyatlar gerilemez, aksine yükselir. Araba alacaklar için şu an tam zamanı."

'ARAÇ SATANLAR EYLÜL - EKİM'DE ARTIYOR'

Erkoç, ikinci el araç satışlarının tatile ve memleketine gidenlerin artmasından dolayı oto galerileri ve bayilerde genelde mart-temmuz aylarında yükseldiğine işaret ederek, eylül-ekim aylarında da vatandaşlardan araçlarını satanların arttığını anlattı.

ARAÇ ALACAKLARA UYARI

Erkoç, insanların en çok aldatıldığı yerlerin internet siteleri olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımız aracı kontrollerini yaptırmadan almasınlar. Tanınan, bilinen yerden araç alın ve mutlaka aldığınız aracı teknik servise ya da güvenilir bir ekspere gösterin."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 16
  • Adil Ömer 6 yıl önce Şikayet Et
    2013 ve 2016 ötv zamları, doların 2016 daki yükselişi ile gelen azami 25 veya 30 bin tl lik zam sebebiyle bizim gibi insanlara sıfır araç almak artık hayal. Elimizdeki araçlarımız hurdaya çıkıncaya kadar malesef kullanacağız. Başka çaremiz yok. Bu zamları yapan utansın.Başka ne diyeyim?...
    Cevapla
  • Görüntü 6 yıl önce Şikayet Et
    En kötü ev olmuş 350000 en kötü araba 60000 ne olacak böyle bilmiyoruz alabilen de krediyle alıyor
    Cevapla
  • Cengaver 6 yıl önce Şikayet Et
    Araç almanın şimdi tam zamanıymış!!! Hadi len ordan..
    Cevapla
  • enes 6 yıl önce Şikayet Et
    internet sitelerini ziyaret eden vatandaşlar araba fiyatlarıyla kendi arabasını kiyasliyor. mesela bugun x arabasi olan sitede 45 bin liraya satışa çıkarıyor, başka bir vatandaş ayni arabanin biraz daha kusurlusuna sahip 45 bin lirayı görünce benimkide 45 bin diyor. bu arada ilk satışa cikarip 45 bin lira diyen kişi ikinci vatandasin ilanini görüyor, bu araba kusurlarina rağmen 45 bin liraysa benim arabam 50 bin lira eder diyor. fiyatı belirliyor. bu döngü son 3-5 aydır böyle, sonuc ikinci elde satış yok.
    Cevapla
  • Musa 6 yıl önce Şikayet Et
    Vaziyeti Tam doğru tespit etmişsin. bir de yaz faktörünü eklemek lazım bu söylediklerine. Türk insanı avrupanın teneke diye bakmadığı eski arabalarına bir sürü para veriyor. bu dünyada kafirler bize hiç acımıyor.
    Cevapla
  • HAYRİ 6 yıl önce Şikayet Et
    sıfrda %9 luk azalma var,etkilemez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle