Bunu yapmayan muayeneden geçemeyecek!

Standart dışı plakalarla ilgili düzenleme yarın yürürlüğe giriyor. Plakasını standart özelliklere getirmeyenler muayeneden geçemeyecek.

Bunu yapmayan muayeneden geçemeyecek!
Bunu yapmayan muayeneden geçemeyecek!
GİRİŞ 02.07.2017 12:44 GÜNCELLEME 02.07.2017 20:10
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Hızlı Geçiş Sistemi'nde (HGS) yanlış ceza yazılmasına da neden olan standart dışı plakalar, 3 Temmuz'dan itibaren "ağır kusur" kapsamında değerlendirilecek ve bu plakaları taşıyan araçlar muayeneden geçemeyecek.

FİYATI VE DEĞİŞTİRME ADRESİ

Araç sahipleri, söz konusu plakaların değişimi için öncelikle trafik şube müdürlüklerinden alacakları formu dolduracak, ardından il ve ilçelerdeki Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) ile kayıt tescil bürolarında 31 lira karşılığında değiştirebilecek.

Düzenlemeyle plakalardaki yazı ve rakamların, Karayolu Trafik Kanunu'nda belirtildiği gibi 11 santimetre genişliğinde, 52 santimetre uzunluğunda olması gerekecek. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • yurtTAŞ 6 yıl önce Şikayet Et
    Nerede standart, benim aracımda orjinalden ön plaka kare arka plaka dikdörtgen ben neden şimdi değiştirmeye mecbur bırakılıyorum. Hadi mecbur neden para veriyorum, zamanında neden standart olanı vermediniz?
    Cevapla
  • cengiz enez 6 yıl önce Şikayet Et
    yahu birahat birakin vatandasi artik be...
    Cevapla
  • MÜSLÜMAN TÜRK 6 yıl önce Şikayet Et
    Yeter ya bıktık artık değişiklikten hep para para para!
    Cevapla
  • Tncy 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizden 50 TL aldılar, hani 31 TL idi
    Cevapla
  • Abdullah MİRCAN 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar sorunu çözmüyor. Adamlar muayeneden çıktıktan sonra eski plakasını tekrar takıyor. Asıl denetim trafik kontrollerinde olmalı. Standart dışı her modifikasyon için ceza verilmeli. özellikle de uygunsuz xenon farlar için. Bizde herşey göstermelik. Muayene esnasında herşey tamam iş çıktıktan sonra başlıyor.
    Cevapla
  • Gülenmi ağlanmı 6 yıl önce Şikayet Et
    Trafikten men etmedikten sonra muayene den geçemese muayenesiz gene kullanır aracı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle