Radarda yeni dönem!

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Akdeniz, radar uygulamasında yeni döneme dair bilgi verdi.

Radarda yeni dönem!
Radarda yeni dönem!
GİRİŞ 05.06.2017 17:40 GÜNCELLEME 05.06.2017 17:40
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Vatandaşların trafikte sıklıkla yaşadığı sorunlardan birisi haline gelen, ve sürücülerin neredeyse bir dakika içinde üç ceza birden almasına neden olan sıkıntı sona eriyor. Yapılan yeni düzenlemeyle arka arkaya kural ihlali yapan ve radara yakalanan sürücülere yazılan cezalar artık "tek bir ceza" olarak gönderilecek

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Akdeniz, “Daha önce bir dakika içinde 3 anlık hız tespitinden vatandaşlarımızın 3 ayrı ceza aldığı görüldü. Bu vicdanen doğru değildir. Bizim derdimiz vatandaşı devlete küstürmek değildir. Mümkünse ortalama hız yapacaksınız. Kural ihlalini alışkanlık haline getiren varsa bir defa ceza kesilecek. Örneğin 100 km’lik bir yolda 10 km’de bir anlık hız tespiti yapılacak” dedi.

Habertürk

YORUMLAR 15
  • Nurettin GÜN 6 yıl önce Şikayet Et
    turizim şirketinde 42 pilakalı enter kamyonu kullanırken ceza yemiştim mahbuzu malsahibine vermiştim,10 yıl sonra başka kamyonda çalışırken trafik durdurdu bana eski bir cezamın olduğunu söyledi,ne kadar diye sorduğumda tam maaşımın yarısı kadar rakam söyledi,yanımda kamyonun sahibi ceyhan ticaret borsası başkan yardımcısı M.ali toptaş,vardı ondan parayı alıp polise verdim,bu ceza katlanmadan önce bana bildirilseydi öderdim.
    Cevapla
  • Mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Yav sesleri çıkıyor diye, kuraltanımazları ön plana çıakrmayın, ve onalrın değil insanca yaşayıp kurallara uyanların hakkını savunun sayın yetkililer. Bir kişi günde 10 yerde kural çiğniyorsa, cezası 10 keredir. 1 kereye düşürmek ancak kuraltanımazları cesaretlendirir... Kurallar zaten kargaşayı önlemek için konulur. Hayvanlar bile yaşamı belli bir düzende yaşarken, insanların kuraltanımazlığı anlaşılır değildir.
    Cevapla
  • NİYAZİ KARACA 6 yıl önce Şikayet Et
    Hız cezası en kolay ceza yöntemi, çevreyi rahatsız eden korna ve egzozlara neden ceza yazılmıyor, makas atanlara neden müdahale edilmiyor. Yetkililer samimi ise araç kamerası zorunluluğu getirilsin vatandaş kendi kendini trafikte anlık denetlesin. Hata yapan şikayet edileceğini bilsin.
    Cevapla
  • Standart Yok 6 yıl önce Şikayet Et
    Şehir içlerinde standart getirirsin, şehirlar arası yollarda standart getir hatta avrupadaki birçok ülke gibi serbest bırak... Bölünmüş yolda 110 sınırı 50 kere radarlar tarafından bozuluyor, bir de hız tabelaları bir yerde başlıyor nerde bittiği belli değil. Vatandaş zaten bu işin birilerinin keyfine göre yapılmasına kızıyor. Emniyet şeritleri tıka basa dolu onlara gık yok.
    Cevapla
  • Nurettin GÜN 6 yıl önce Şikayet Et
    Zamanında ceyhan dan mersin,e kamyonla giderken,adana,tarsus,mersin,tırafigi aynı gün bana 3 sefer radar cezası yazdı oysa 80,i geçmemiştim,polislere sordugumuzda siz haklısınız ama emniyet müdürümüz böyle istiyor dedi,oysa bu ceza yüzünden kaçsefer işimden oldum,ve yine birgün istanbul bogazköprüsü çamlıca son çıkışında adres sorarken,tırafik geldi benden 150 lira haraç aldığı halde cezada yazıp 3 tanede karpuz aldı.
    Cevapla
  • amca 6 yıl önce Şikayet Et
    oysa 80 i geçmemiştim diyorsun. Kamyonlarda hız tahdidi 70 km. %10 toleransı koy üstüne. 77 nin üstüne cezayı yazar. Ama bir günde 3 ceza kesildiğinde itiraz edip mahkemeye başvursan cezaların ikisi iptal olur. Çünkü bir kişiye 24 saatte birden fazla ceza yazılamaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle