Hurdaya af çıktı! İşte detaylar...

Hurda araçlar üzerindeki kamu alacaklarına af geldi. Bu araçların sahipleri için son gün 31 Aralık 2018. İşte diğer detaylar...

Hurdaya af çıktı! İşte detaylar...
Hurdaya af çıktı! İşte detaylar...
GİRİŞ 19.05.2017 10:18 GÜNCELLEME 19.05.2017 10:18
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Uzun süredir beklenen 'hurda affı' meclisten geçti. Söz konusu af, 1997 model ve daha eski taşıtları ilgilendiriyor.

Bu araçlar hurdaya ayrılarak tescil kaydının silinmesi durumunda; ödenmemiş motorlu taşıtlar vergisiyle bu vergiye ilişkin gecikme zammı, gecikme faizi, vergi cezaları ve 31 Aralık 2016'ya kadar tescil plakasına kesilen idari para cezalarının tahsilinden vazgeçilecek.

SON TARİH 31 ARALIK 2018

Araçların 31 Aralık 2018'e kadar bedelsiz olarak il özel idarelerine, büyükşehir belediyelerine veya Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu Hurda İşletmesi Müdürlüğüne ait hurda müdürlüklerine teslim edilmesi, hurdaya ayrılmak suretiyle tescil kaydının silinmesi gerekiyor.

HARÇ PARASI ALINMIYOR

İl özel idarelerinin ve büyükşehir belediyelerinin bu kapsamda kendilerine teslim edilen taşıtların satışlarından elde ettikleri kazançları ile bu faaliyetlerle ilgili yapılan işlemlerin ve düzenlenen kağıtların her türlü vergi, resim ve harçtan müstesna tutulacak.

2005 VE DAHA ESKİ ARAÇLAR

Maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla mevcut olmayan veya herhangi bir nedenle motorlu taşıt vasfını kaybedip, model yılı 2005 ve daha eski taşıtların, motorlu taşıtlar vergilerinin dörtte birinin 31 Aralık 2018'e kadar ödenmesi şartıyla, kalan vergi aslı, gecikme zammı, gecikme faizi, vergi cezaları ve tescil plakasına kesilen idari para cezalarının tamamının tahsilinden vazgeçilecek ve ödemeyi müteakip trafik tescil kayıtları silinecek.

GEÇMİŞE DÖNÜK GERİ ÖDEME YOK

Düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten önce veya bu maddeye göre hurdaya ayrılma süresi içinde tahsil edilmiş ve bu madde kapsamında tescil kayıtları silinen motorlu taşıtlara ait daha önce ödenmiş motorlu taşıtlar vergisi ile buna ilişkin gecikme zammı, gecikme faizi, vergi cezaları ve idari para cezaları red ve iade edilmeyecek.

HACİZ KALKIYOR

Hurdaya çıkarılan taşıt üzerinden hacizler kaldırılacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • mavili 6 yıl önce Şikayet Et
    ötv hurda yasası diye bagırdıklarıda bumu. garibanın arabasını elinden nasıl alırız mantıgı olmamalı ,vallaha bende 90 modeli var. kimse yanaşmıyor yol benim gibi paşa paşa gidiyom
    Cevapla
  • Aperen 6 yıl önce Şikayet Et
    Eksik olmuş yeni araba almak için teşvik neden bu düzenlemede yok.
    Cevapla
  • kul 6 yıl önce Şikayet Et
    yahu hocam yeni araba alacak paran var mi Allah askina...hurda araci ver otv den kurtul muhabbeti ise derdin cok beklersin:)
    Cevapla