Aksaray'ı üs seçtiler! Tek merkez oluyor

Mercedes-Benz Türk'ün Aksaray'daki fabrikasına yeni bir merkez ekliyor. Bu merkez, tüm dünyaya yol testi ve mühendislik hizmeti sunan 'tek merkez' olma özelliğine sahip.

Aksaray'ı üs seçtiler! Tek merkez oluyor
Aksaray'ı üs seçtiler! Tek merkez oluyor
GİRİŞ 12.05.2017 15:50 GÜNCELLEME 12.05.2017 16:01
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Mercedes-Benz Türk, Aksaray kamyon fabrikasında 8,4 milyon avroşuk yatırımla yeni AR-GE Merkezi kuruyor. Şirket, temeli atılan AR-GE Merkezi ile tüm dünyaya test ve mühendislik hizmeti sunan  'Tek Merkez' olmaya hazırlanıyor.

Söz konusu yatırımla Aksaray, Mercedes-Benz Türk’ün ana şirketi Daimler AG’nin Almanya, ABD, Brezilya, Hindistan, Çin ve Japonya’da bulunan küresel AR-GE merkezleri ağına dâhil oluyor.  

TÜM KAMYONLARDA AKSARAY ONAYI

Mercedes-Benz Kamyon Test Grubu Direktörü Dr. Hannes Möller Türkiye’deki AR-GE ekibinin, geliştirme süreçlerinin tüm adımlarında yetkin olduğunu belirterek konuşmasını şöyle konuştu:

''Aksaray’da kurulacak olan yeni AR-GE Merkezi’nde kamyon ve kamyon parçaları birçok testten geçirilecek, son olarak müşteri kullanımı ve reel yol şartlarını yansıtan güzergâhlarda güvenirlik ve fonksiyon açısından test edilecek. 2018 yılı itibariyle Mercedes-Benz kamyonlarının tüm araç yol testi onayları Aksaray tarafından verilecek.''

215 KİŞİLİK İSTİHDAM

Öte yandan 2018 yılında tamanlanması hedeflenen merkezde 215 kişinin çalışması planlanıyor. Hali hazırda AR-GE faaliyetleri ve destek birimler kapsamında 140 kişi görev yapıyor. 

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Mercedes Benz'in Türkiye'de 1 milyar avrodan fazla yatırımı bulunuyor.

YORUMLAR 4
  • Yasin 6 yıl önce Şikayet Et
    Hani almanlar bizi engelliyordu
    Cevapla
  • fatih 6 yıl önce Şikayet Et
    alman markası değilmi arkadaş almamalıyız
    Cevapla
  • vatansever 6 yıl önce Şikayet Et
    madem aksarayda üretiliyor parçalar neden pahalı dolar euro hesabı yapılıyor
    Cevapla
  • Gurbetci 68 6 yıl önce Şikayet Et
    yakisir aksarayima
    Cevapla