Türkiye'de en beğenilen marka hangisi?

3 binden fazla kişiyle yapılan anket sonucu, Türkiye'de otomobil almak isteyenlerin en çok istediği özellikler ortaya çıktı.

Türkiye'de en beğenilen marka hangisi?
Türkiye'de en beğenilen marka hangisi?
GİRİŞ 11.05.2017 12:44 GÜNCELLEME 11.05.2017 13:13
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Otomobil almak isteyen tüketiciler üzerinde bir araştırma yapıldı. Araştırmada sonunda, karoserden vites tipine kadar en çok istenen özellikler ortaya çıktı. Tabi bir de Türkiyeli tüketicinin binmeyi en çok istediği marka...

arabam.com'un haberine göre; anket 3 bin 752 kişinin katılımıyla yapıldı. Katılanların yüzde 96'sını erkekler oluşturdu. Yaş aralığı ise; yüzde 32'si 36-45, yüzde 22'si 46-55 ve yüzde 21'i ise 26-32 yaşları arasında.

6 AY İÇİNDE OTOMOBİL YENİLEMEK İSTİYOR MUSUNUZ?

Katılımcılara 2017 yılı yeni otomobil alma planlarıyla ilgili sorulan ilk soru; "6 ay içinde otomobilinizi değiştirmeyi düşünüyor musunuz?" oldu. Katılımcıların büyük bir kısmı ilk 6 ay içinde otomobilini yenilemeyi planladığını belirtti.

KASA TİPİNDE LİDER

Sorulan ikinci soru ise ''Aklınızdaki yeni otomobilin kasa tipi hangisi'' şeklinde idi.

Bu soruya katılımcıların yüzde 47'si sedan, yüzde 24'i SUV, yüzde 18'i Hatchback, yüzde 11'i ise diğer şeklinde cevap verdi.

MARKA TERCİHİ

Katılımcılara en çok beğendikleri otomobil markaları sorulduğunda ise çok ilginç bir tablo çıkıyor ortaya. Bu soruya önce çoğunluklu olarak Volkswagen yanıtı verildi. Ancak soru, "bütçe sorun olmasa en sevdiğiniz otomobil hangisi" şeklinde değiştirilince ilk sırayı Mercedes markası alıyor.

VİTES TİPİ

''Düz vites mi otomatik vites mi" sorusuna ise katılımcıların yüzde 80'i konfordan yana yanıt vererek "otomatik vites" demiş.

ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

Katılımcıların yüzde 38'i "elektrikli araç kullanırım" derken yüzde 39'u "hayır" diyor. Geriye kalan yüzde 23 ise bilgisinin yetersiz olduğunu söylüyor. Bu da demek oluyor ki hibrit nedir, nasıl kullanılır sorularına yanıt veren bilgi paylaşımı elektrikli araçların geleceğini güçlendirebilir

İKİNCİ ELDE GÖZDE YAŞ ARALIĞI

İkinci el araç piyasasına yön veren en temel kriterlerden biri aracın yaşıdır. İkinci el araç yaşı, alıcı için çok belirleyici bir kriterdir. "İkinci el araç alırken en fazla kaç yaşında olmasını istersiniz" sorusuna katılımcıların yüzde 75'i 3-6 yaş arası yanıtını vermiş.

YORUMLAR 1
  • laedri 6 yıl önce Şikayet Et
    verin paraları alman arabalarına pardon pkk maşalarına..
    Cevapla