Küçük Detroit: Tophane

Ford, 1900'lü yılların ilk çeyreğinde üretim için dünyaya açılma politikasına girişti. Fabrikalardan birini de İstanbul Tophane'ye açtı.

Küçük Detroit: Tophane
Küçük Detroit: Tophane
GİRİŞ 11.05.2017 11:02 GÜNCELLEME 11.05.2017 11:09

Otorehberi

İstanbul'un ünlü mevkilerinden biri de Tophane. Burada bir zamanlar otomobil montaj fabrikası olduğu ise pek çok kişi tarafından bilinmez.

Ford, 1900'lü yılların ortalarına doğru küresel bir açılıma girişti. ABD'de dışında da fabrika kurmaya başladı. Hatta Tophane'deki fabrika için bizzat Henry Ford'un başvuruda bulunduğu belirtiliyor. Nitekim başvurusu kabul edilmiş.

Fabrika, 1925 - 44 yılları arasında faaliyet gösterdi. 25 bin metrekareden fazla alana sahip olan bu alan cumhuriyet tarihinin ilk serbest mahaliydi. Yani, memleket harici bölge sayılıyordu.

Öte yandan fabrikadan, üretime geçtikten sonra ilk ayda 45 otomobil çıktı. Altı ay sonra ise bu rakam 35'e düştü. Zaman geçtikçe tablo Ford adına kötüleşti. Son üretimin yapıldığı 1934 senesinde günde sadece 6 otomobil üretiliyordu.

Üretim tamamen durduktan sonra ise fabrika depolama ve yedek parça satış alanı olarak kullanıldı. 1944 yılına gelindiğinde kapıya kilit vuruldu.

Tophane fabrikasının kapatılmasında birden çok neden öne sürülüyor. Ülkenin içine düştüğü döviz darboğazı ve azalan otomobil talebinin yanı sıra, fabrikanın bürokratik düzenlemelere de takıldığı belirtiliyor.