İran'dan yerli otomobil atağı! Anlaştılar

İran Khodro Otomotiv Şirketi, kendi otomobilini üretebilmek için İtalyan, Alman, Belçika ve Güney Kore'den yabancı şirketlerle anlaştı.

İran'dan yerli otomobil atağı! Anlaştılar
İran'dan yerli otomobil atağı! Anlaştılar
GİRİŞ 10.05.2017 09:48 GÜNCELLEME 10.05.2017 10:24
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İran Sanayi ve Maden Bakanlığına bağlı "İran Khodro Otomotiv" şirketi, yerli otomobil üretimi için İtalyan, Alman, Belçika ve Güney Koreli 10 şirketle anlaşma imzaladı.

Başkent Tahran'da düzenlenen imza törenine, Sanayi ve Maden Bakanı Muhammed Rıza Nimet, Bilim ve Teknoloji Bakanı, İran Meclisi Sanayi ve Maden Komisyonu Başkanı ve yabancı ülkelerin büyükelçileri katıldı.

'NÜKLEER ANLAŞMA ÜLKENİN ÖNÜNÜ AÇTI'

Tören'de konuşan İran Sanayi ve Maden Bakanı Nimet, anlaşmanın, 5+1 ülkeleriyle yapılan nükleer anlaşmanın bir eseri olduğunu belirtti.

İran'ın, nükleer anlaşmadan ötürü önüne gelen fırsatı değerlendirmesi gerektiğini vurgulayan Nimet, "Nükleer anlaşma, ülkemizin uluslararası arenada önünün açılmasına yol açtı. Dolayısıyla, anlaşmanın bize bir faydası olmadığını söylemek doğru olmaz." diye konuştu.

Anlaşma, İran Khodro Otomotiv, İran Cumhurbaşkanlığı Bilim ve Teknoloji Başkanlığı, Şerif Teknik Üniversitesi, Emir Kebir Teknik Üniversitesi, İtalya'dan Pirinfarina, Belçika'dan Panç, Güney Kore'den Hyundai Powertech ve Almanya'dan Benteler ile Mahle şirketleri arasında imzalandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Uygur 6 yıl önce Şikayet Et
    Yerli diyorsunuzda yapamaktan daha zoru satmak bakın vestel montajda olsa telefon yaptı alan yok
    Cevapla
  • otocu 6 yıl önce Şikayet Et
    bizim araba temelde mi kaldı.Artık üretin.Zaman aleyhimize ve aleyhine işliyor.Hatta elektrikli olsun.Vergi sıfırlayın. Yoksa bizi mi kandırdılar.Millet gezegenlere gitti biz bir araba üretemedik ayıp.Makine mühendisliği olan üniversiteler sorgulanmalı.
    Cevapla
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizim yerliyi hızlandırın
    Cevapla
  • Isa 6 yıl önce Şikayet Et
    Reis ne yapiyorsa bunlar da kopyaliyor. Kafir Iran her zaman musluman katili oldun herzaman da olacaksin. Sen israil'in en buyuk dostusun. Siyonistlerin en buyuk yardimcisisin. Ama sunu bil, zalimler herzaman surunur. Sen de surunmeye devam edeceksin. mislumanlarin kaninda bogulacaksin elbet bir gun
    Cevapla
  • Türkolog 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne alaka yani. Adamlar yerli araba yapma çabasında. Yazdıkların başka bir gelişme için uygun olabilir.
    Cevapla
  • mehmet54 6 yıl önce Şikayet Et
    bu işle ilgili bakan malesef kulağının üstüne yattı,acilen kan değişikliği gerekiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle