'Zamda acele edenler indirimde neden etmiyor?'

TESK Genel Başkanı Palandöken, benzin ve motorine yapılan indirimin yetersiz olduğunu söyledi ve 'Zam yaparken acele edenler acaba indirimde neden bu kadar acele etmiyorlar' dedi.

'Zamda acele edenler indirimde neden etmiyor?'
'Zamda acele edenler indirimde neden etmiyor?'
GİRİŞ 03.05.2017 15:25 GÜNCELLEME 03.05.2017 15:25
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Son dönemde döviz kurlarında yaşanan sert düşüşün ve petrol fiyatlarının uluslararası piyasalarda da hızla azalmasının akaryakıt ve benzin fiyatlarına yansıtılması artık kaçınılmaz oldu." ifadelerini kullandı.

Akaryakıta yapılan zamların birçok sektörü olumsuz etkilediğini vurgulayan Palandöken, şunları kaydetti:

"Son dönemde döviz kurlarında yaşanan sert düşüşün ve petrol fiyatlarının uluslararası piyasalarda da hızla azalmasının akaryakıt ve benzin fiyatlarına yansıtılması artık kaçınılmaz oldu. Ülkemizde benzin ve mazota yapılan indirimler yeterli değil. Acilen benzinde 10 motorinde de 20 kuruş indirime gidilmelidir. Petrole yapılan her zam lokomotif olarak tüm ürünlere yansıdığı gibi indirimler de aynı şekilde olumlu etki gösterecektir. Bu da enflasyonun yeniden düşmesini sağlayacaktır. Yapılacak indirimle birlikte çiftçinin mahsulünden tutun esnafın rafına koyduğu ürünlere kadar her şeyin fiyatında düşüş yaşanacaktır.

Petrol fiyatlarına zam yaparken acele edenler acaba indirimde neden bu kadar acele etmiyorlar."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • kamil bcetın 6 yıl önce Şikayet Et
    cok dogru söyluyor başkan
    Cevapla
  • Butik 6 yıl önce Şikayet Et
    Aynen katılıyorum. dolar ve petrol fiyatlarının aynı seviyede olduğu geçen yıl Benzin 4 tl civarında iken bu gün hala 5 tl üzerinde olması kabul edilemez.
    Cevapla