Opel'de Peugeot teknolojisi kullanılacak mı?

PSA'ya satılmasının ardından Opel'de Fransız teknolojisinin kullanıp kullanılmayacağı merak konusuydu. Alman A.Z. Mainz gazetesi, konuyla alakalı ilginç bir habere yer verdi.

Opel'de Peugeot teknolojisi kullanılacak mı?
Opel'de Peugeot teknolojisi kullanılacak mı?
GİRİŞ 02.05.2017 12:57 GÜNCELLEME 02.05.2017 12:57

Opel'in Fransız PSA'ya satılması otomobil dünyasının gündemine bomba gibi düşmüştü. Ardından da Opel'in üretiminde Fransız teknolojisinin kullanıp kullanılmayacağı tartışmaları ortaya çıktı.

Alman Allgemeine Zeitung Mainz gazetesinin haberine göre ise, Opel'de, önümüzdeki yıllarda, Peugeot teknolojisi kullanılması planlanıyor. Söz konusu haberde, Opel Corsa için 2019’da çıkarılması hedeflenen yeni versiyonunda, PSA Group teknolojisi ile üretim yapılması kararı alındığına yer verildi.

OPEL'İN SATIŞ SÜRECİ

PSA Peugeot-Citroen, mart ayında ABD'li otomotiv şirketi General Motors'un Opel'i de kapsayan Avrupa birimini 2.2 milyar euroya satın almıştı. Opel’in daha fazla kâr getireceği düşüncesiyle PSA’nın teknolojisini kullanmayı tercih ettiği belirtiliyor.

Yeni Corsa, Crossland X, Grandland X ve Combo serilerinin ardından Opel’in PSA ile dördüncü ortak projesi olacak. Yeni Corsa serisi Opel’in en büyük tesisinin bulunduğu İspanya’nın Zaragoza kentinde üretilecek.

Habertürk