Şimşek: İsteyerek yapmadık ama...

Mehmet Şimşek, trafik sigortasında tavan uygulamasına dair açıklamalarda bulundu.

Şimşek: İsteyerek yapmadık ama...
Şimşek: İsteyerek yapmadık ama...
GİRİŞ 28.04.2017 13:39 GÜNCELLEME 28.04.2017 13:39

Zorunlu trafik sigortasında fiyatlar birden yükselmesi ve uzun süre yüksek seyretti. Bu durumun vatandaşı bezdirmesinden sonra tavan fiyat uygulaması geldi. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de, tavan fiyat uygulamasının nedenlerinden bahsetti.

'GENİŞ KESİM ETKİLENDİ'

Şimşek, "Ciddi bir kesim... 2015 yılının özellikle ikinci yarısından itibaren trafik sigortası primlerinde ciddi bir artış oldu ve toplumun geniş kesimlerini etkiledi." şeklinde konuştu.

Özellikle otomobil araç türünde ortalama primin 2016'da bir önceki yıla göre yüzde 87 arttığını kaydeden Şimşek, sigorta şirketleri lehine bazı düzenlemeler yapılmasına rağmen indirim gelmediğini ifade ederek, ''O nedenle 12 Nisan'da bir tavan prim uygulamasına geçtik." dedi.

'İSTEYEREK YAPMADIK'

Mehmet Şimşek, bu düzenlemenin her araç türü ve sürücülerin zarar geçmişlerini dikkate aldığını vurgulayarak, "Dolayısıyla Ramazan Bey'in 'iyi sürücü-kötü sürücü ayrımı yapılmıyor' argümanı çok doğru bir argüman değil. Çünkü öyle bir algı da oluşmasını istemem. Çok iyi sürücülere yüzde 45'e kadar indirim yapıyorsunuz. Ama çok kötü sürücülere yüzde 150'ye kadar zamlı prim uygulaması var. 'İyi sürücü-kötü sürücü yapılmıyor' şeklindeki argüman doğru değil." ifadelerini kullandı.

Bu uygulamayı hiçbir zaman isteyerek yapmadıklarını belirten Şimşek, "Gönül ister ki her sektör kendi fiyatlamasını doğru yapsın. Ama bu bir zorunlu trafik sigortası. Vatandaşın kendi tercihi yok. İkinci olarak da 2015-2016 dönemindeki artışların ana sebeplerini irdeledik ve köklü çözümler geliştirdik." dedi.

KAYNAK: AA