Yerli dizel motorda çok önemli gelişme

TÜMOSAN, Türkiye’de bir ilk olan tek silindirli araştırma motoru yatırımını yaptı. Böylece yerli dizel motor geliştirilmesinin önündeki önemli bir engeli daha kaldırmış oldu.

Yerli dizel motorda çok önemli gelişme
Yerli dizel motorda çok önemli gelişme
GİRİŞ 15.04.2017 11:02 GÜNCELLEME 15.04.2017 11:03
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

TÜMOSAN'dan yapılan açıklamaya göre; şirketin, 2014 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi yürütücü ortaklığında bir proje geliştirdi. Bu projeler; ”Yeni Nesil Euro 6 Ağır Hizmet Motor Geliştirilmesi: Bölünmüş Püskürtme Stratejisi, Düşük Sıcaklıkta Yanma” konulu TEYDEP ve SANTEZ projeleri idi. 

Tek Silindirli Motor için TEYDEP kapsamında yüzde 20 ve tek silindirli araştırma motorunun yer alacağı test sistemi için SANTEZ kapsamında yüzde 75 hibe desteği alındı. Tek silindirli araştırma motoru TÜMOSAN’ın, test merkezi ise YTÜ’nün malı konumunda.

TEMMUZ'DAN ÖNCE DEVREYE ALINMASI PLANLANIYOR

Türkiye'de bir ilk olan tek silindirli araştırma motoru ile 1200 kW gücüne kadar dizel motor geliştirilmesi çalışmaları yapılabilirken, kurulan test sistemi ile de 330 kW gücüne kadar motorları akredite olabilecek yetkinlikte bir sistem üzerinde test ve kalibrasyon geliştirmeleri yapılabilir.

Test sistemi ve tek silindirli araştırma motor kurulumu devam ediyor ve bu yılın ilk yarısında devreye alımı planlanmakta.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 25
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    o motoru sanayide ki ustaları biraya toplayın 3 ayda yaparlar sanırsınız yeni bir şey icat ediliyor konu motor üretmek değil üretilen motorun maliyeti yatırım tutarı geri dönüşü satışı gibi he ya
    Cevapla
  • fidan 6 yıl önce Şikayet Et
    herkes motorcu olmuş yorumlara bak ya. merak etmeyin onlar sizlerden iyi biliyor bu işi. araba sürmeyle tamir yapmakla olmuyor bu işler
    Cevapla
  • Battal gazi 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu calismalar 50 yil once baslamaliydi.yazik bu ulkeye yazik hala istemezuk hala hayir diyen zihniyet.ulkeyi batiya esir etmekte kararli.cok yazik 80milyonluk ulkeye.
    Cevapla
  • kul 6 yıl önce Şikayet Et
    referandum bitince bir daha bu motorlardan haber alinmaz...yani umarim boyle olmaz...
    Cevapla
  • yerli motor 6 yıl önce Şikayet Et
    Tümosan 2017 ye kadar neredeydi? Altay motoru için göre göre zaman kaybettirdi. SSM da.
    Cevapla
  • Fatih 6 yıl önce Şikayet Et
    Beyin göçü olarak seni beklemiş ama sen gelmeyince proje de bu zamana kalmış. Sen ne yaptın bu zamana kadar memleket için soruyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle