8 ileri yerli şanzıman üretildi! İşte özellikleri

TÜMOSAN, 8 ileri şanzıman ürettiğini KAP'a duyurdu. Şirketin açıklamasına göre, söz konusu şanzıman hem manuel hem de otomatik olmak üzere iki farklı tipte üretildi.

8 ileri yerli şanzıman üretildi! İşte özellikleri
8 ileri yerli şanzıman üretildi! İşte özellikleri
GİRİŞ 09.04.2017 12:26 GÜNCELLEME 09.04.2017 12:59
Bu Habere 117 Yorum Yapılmış

Türk Motor Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (TÜMOSAN), geçtiğimiz günlerde yerli dizel motor geliştirdiğini açıklamıştı. Şirket şimdi ise '8 ileri şanzıman' ürettiğini resmen duyurdu.

TÜMOSAN'dan Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, tamamlanan tranmisyonların; test, validasyon ve kalibrasyon süreçlerinin Konya Fabrikası’nda devam ettiği belirtildi. Şirket; 8 ileri 1 geri vitesli senkromeçli mekanik ve senkromeçli otomatik transmisyonlarının geliştirilmesini yurtdışından destek almadan başardı.

İŞTE ÖZELLİKLERİ

Açıklamada, transmisyon ailesini geliştirirken TÜBİTAK desteğiyle başlanıldığı da ifade edildi. Şirketin açıklamasında DURA 1300’ün sahip olduğu teknik özellikleri hakkında şu bilgiler paylaşıldı:

“Proje ile TÜMOSAN, motor ailesine en uygun vites aralıkları ve oranlarını sunan ve bu sayede hem yüksek çekiş hem de verimi bir arada sağlayan DURA transmisyon ailesinin ilk iki üyesi, 8 ileri 1 geri vitese sahip ve azami 300 beygir gücü ve 1250 Nm motor kapasitesinde kullanılabilecek DURA 1300’ün tüm versiyonlarının geliştirilmesi tamamdı. Prototipler üretilip, fonksiyon, doğrulama ve dayanım testleri aşamasına geçildi.”

Star

YORUMLAR 117
  • Ahmet Terzi 6 yıl önce Şikayet Et
    ben devletin bu gibi hassas konularda özel şirketlere​ bağlı olmasını istemiyorum. özel şirketler cebi için çalışır. devlet vatan için çalışır.
    Cevapla
  • erkan 6 yıl önce Şikayet Et
    tümosan 'daki mühendislerimize teşekkür ediyorum sırasıyla hepsini yapacagız allahın izniyle evelallah
    Cevapla
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Altay tankı projesinde Türkiyeye bile bile zaman kaybettirdiniz.. Hiç sıkılmadınız mı?
    Cevapla
  • AliŞim 6 yıl önce Şikayet Et
    Motor yapımındaki en büyük sıkıntımızın şanzıman olduğunu daha önceden duymuştum... Hayırlı olsun. Allah (c.c.) devamını getirmeyi lutfeylesin....
    Cevapla
  • karabüklü 6 yıl önce Şikayet Et
    darısı 1500 beygir motora inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle