Bakanlık onayladı! Soruşturma başlatılıyor

Ekonomi Bakanlığı; otomobil, kamyon, otobüs, tarım ve iş makinelerinde kullanılan dış lastik ithalatına soruşturma açılmasına karar verdi

Bakanlık onayladı! Soruşturma başlatılıyor
Bakanlık onayladı! Soruşturma başlatılıyor
GİRİŞ 06.04.2017 10:30 GÜNCELLEME 06.04.2017 13:47
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Ekonomi Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğü tarafından araç dış lastiğinde son yıllarda artış olduğu ve yerli üretimin bu ithalattan ciddi zarar görmesi nedeniyle soruşturma başlattı. 

Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan tebliğde "Yerli üretimin ciddi zarar tehdidine maruz kaldığı tespiti doğrultusunda ithalatta korunma önlemlerine ilişkin mevzuat çerçevesinde, söz konusu eşyanın ithalatında korunma önlemi alınması için Genel Müdürlük tarafından bir inceleme başlatılmıştır. Yerli üretimi temsil niteliğini haiz bir kısım firmalardan alınan ekonomik göstergeler kullanılarak hazırlanan inceleme raporunun gizli olmayan özetine Bakanlığın internet sitesi 'ithalat' başlığı altında 'ticaret politikası savunma araçları' sayfasında yer alan 'korunma önlemleri/yürüyen soruşturmalar' bağlantısından ulaşılabilmektedir" denildi.

Bu kapsamda yapılacak ithalata 200 gün süreyle kilogram başına 0.50 dolar tutarında geçici önlem uygulanmasına ve uygulamada gelişmekte olan ülkelere muafiyet tanınması konusunda Bakanlar Kuruluna öneride bulunulmasına oy birliği ile karar verildi. Kararda, inceleme konusu ürününün ithalatının inceleme döneminde mutlak ve yerli üretime göre nisbi olarak artış gösterdiği vurgulanarak, yerli üretici firmaların ekonomik göstergelerinde bozulma olduğu ve ithalata karşı önlem uygulanmasında gecikme olması halinde telafisi güç zararlara yol açılabileceğinin tespit edildiği belirtildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 7
  • yakup 6 yıl önce Şikayet Et
    heh şöyle şeyler yapın. ama yerlide de kaliteyi elden birakmamak lazım
    Cevapla
  • haydo 6 yıl önce Şikayet Et
    Tamam yapın ama yerli firmalarımızın kalitesini denetleyin ve kalitesiz mal üreteni cezalandırın. Leğen plastiğinden lastik yapiyolar arabamiz kayiyo canimizi sokakta bulmadik.
    Cevapla
  • Bir tost 6 yıl önce Şikayet Et
    [C☆] için EVET Kardeş Petlas ve Lassa hariç saydıkların yabancı sermayenindir.
    Cevapla
  • [C☆] için EVET 6 yıl önce Şikayet Et
    Saçma. Yerli ürettigimiz Pirelli/ Lassa/ Bridgestone/ Goodyear/ Petlas gayet iyi lastiklerdir.
    Cevapla
  • mevlüt 6 yıl önce Şikayet Et
    Yerli üreticilerimiz kalitelerini artırmalıdır.devlet bunları teşvik edip desteklemelidir. Neden gavurun parasını parayla alıp sonrada o parayla mallarını alalım? Ben binek arabama yabancı lastik aldım. yerli lastik alacaktım baktım 2015 model lastikler 1 yıl sonra jant kenarında yarılmış.Bir lastikcide 5 tane benzer lastik gördüm. Bunu görünce almaktan vaz geçtim.
    Cevapla
  • Pi/BS/Gy yerli 6 yıl önce Şikayet Et
    Havasına bakmamışsındır.
    Cevapla
  • kamil 6 yıl önce Şikayet Et
    doğru karar ağır vergi konulsun yerli kullansın vatandaş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle