Örnek uygulama! O araçlara ek vergi koydular

Londra'nın belediye başkanı Sadık Han, havayı kirletme oranı yüksek araçların şehir merkezine girişleri için ücret ödenmes karar verildiğini açıkladı.

Örnek uygulama! O araçlara ek vergi koydular
Örnek uygulama! O araçlara ek vergi koydular
GİRİŞ 04.04.2017 17:01 GÜNCELLEME 04.04.2017 17:02

Kendisi de astım hastası olan Han, Ultra Düşük Emisyon Alanı (ULEZ) olarak belirlenen Londra’nın merkezinde düşük emisyon oranlarını karşılamayan tüm araçlar için 2019 yılının nisan ayından itibaren günlük 12,50 sterlin ek ücret alınması kararını açıkladı.

Daha önce Londra’nın en işlek alışveriş caddelerinden olan Oxford Caddesi’nin trafiğe kapatılması planını açıklayan Han, “Londra’nın havası ölümcül. Kenarda hiçbir şey yapmadan durmayacağım.” ifadesini kullandı.

Han, 2020 yılından itibaren ULEZ sınırlarının otobüs, kamyon ve kamyonetleri de kapsayacak şekilde Londra’nın tamamına genişletileceğini söyledi.

BENZİNDE EURO 4 DİZELDE EURO 6

Düzenlemeden Euro 4 emisyon standartlarını karşılamayan benzinli araçlar ve Euro 6 emisyon standartlarını karşılamayan dizel araçlar etkilenecek.

'9 BİN 500 KİŞİNİN ÖLÜM SEBEBİ'

Londra’daki Kings College’ın araştırmasına göre başkentteki hava kirliliği doğrudan yada dolaylı olarak her yıl yaklaşık 9 bin 500 kişinin ölümüne neden oluyor.

Araştırmaya göre eğer Londra’daki hava kirliliğinin önüne geçilemezse 2010 yılında doğmuş birinin ortalama yaşam süresi en az iki yıl azalmış olacak.

Londra’daki hava kirliliğinin ekonomiye yaklaşık maliyetinin ortalama 3,7 milyar sterlin olduğu tahmin ediliyor.

KAYNAK: AA