Trafik sigortasındaki tavan 'geçici' olabilir!

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, trafik sigortasında tavan fiyat uygulamasının 'geçici' olabileceği sinyalini verdi.

Trafik sigortasındaki tavan 'geçici' olabilir!
Trafik sigortasındaki tavan 'geçici' olabilir!
GİRİŞ 20.03.2017 15:28 GÜNCELLEME 20.03.2017 15:32
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, trafik sigortasında tavan fiyata dair gelen bir soru üzerine açıklamada bulundu.

Şimşek, "Baktık ki firmalar arasında çok büyük uçurumlar var, 'bazı firmalar sanki bu sektörde iş yapmak istemiyor gibi bir algı uyandı' bizde. Gerçekten de öyle bir algı var.'' dedi.

''Maksadımız bugünkü ortalama fiyata yakın, onun çok altında bir şey değil, üst limit çerçevesinde sektörümüzün bu branşta da faaliyet göstermesi." diyen Şimşek söyle devam etti:

'GEÇİCİ OLMASINI ÜMİT EDİYORUZ'

"Yapacağımız düzenleme sağlıklı olacak, geçici olmasını ümit ediyoruz. İnşaallah, sektörün bu konudaki hassasiyetini de artırarak tekrar normalleşmeyi hedeliyoruz. Bu aşamada bizim bütün iyi niyetlerimize rağmen baktık ki bazı firmalar belirli branşlarda sigorta yapmaktan imtina ediyor, ceza verdik. Baktık o da çok etkili değil. Onun için şimdi böyle bir niyetimiz, çalışmamız var."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Türkiye 7 yıl önce Şikayet Et
    Bence, sigorta zorunluluğu kalkmalı. Bel ki iyi bir şey gibi görünüyor ama, avantadan para kazanan çokları var. Vatandaşta ceremesini çekiyor. Bel kazalarda biraz azalır.
    Cevapla
  • bedo 7 yıl önce Şikayet Et
    7 yıldır hasarsız poliçem 565 tl ye yenilendi...bu kadar parayı niye ödüyorum bilen varsa söylesin...yazıklar olsun bu işin sorumlularına..tahminimce sigorta şirketleri gerekli yerleri iyi besliyor...
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    yazık günah ya maksimum 500 lira edecek sigortalara 1500 lira veriyoruz soygun
    Cevapla
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu işi çözebilecek babayiğit ne zaman çıkacak merak ediyorum.
    Cevapla
  • Analizci 7 yıl önce Şikayet Et
    Firmaların Trafik sigorta bedellerini belirlerken öne sürdükleri kriterler çok acımasız. Esas bu kriterlere tavan koymak lazım. Eğer devlet uyursa sigorta firmaları milleti doğrar . Siz Avrupada normal bir arabayı 2 bin 3 bin 4 bin euroya bulabilirsiniz ama Türkiyede zor. Türkiyede bu fiyatlara bulabileceğiniz araçlar en kötüleridir. O yüzden Avrupadaki kriterleri Türkiyeye uygulamaya müsaade ederseniz halk ezilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle