Opel'e 'İzmir'e dön' çağrısı

Opel'in PSA'ya satılmasının ardından İzmir Torbalı'ya dönme ihtimali de gündeme geldi.

Opel'e 'İzmir'e dön' çağrısı
Opel'e 'İzmir'e dön' çağrısı
GİRİŞ 20.03.2017 11:21 GÜNCELLEME 20.03.2017 11:21

Fransız PSA'nın Opel'i satın almasının ardından, bu markanın Türkiye'de yeniden üretime başlaması için bir fırsat oluştu. Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, PSA Grubu'nun CEO'su Carlos Tavares'e mektup yazarak, 17 yıl önce kapatılan İzmir'in Torbalı İlçesi'ndeki tesislerinde tekrar üretime başlamaları çağrısında bulundu.

OPEL'İN İZMİR MACERASI

Opel Türkiye, 1989 yılında 40 milyon mark yatırımla yüzde 100 yabancı sermaye olarak kuruldu. Opel Türkiye fabrikası, ülkede faaliyete geçen üçüncü otomobil fabrikasıydı. Yıllık üretim kapasitesi 10 bin olan fabrika ekonomik krize direnemedi ve 2000 yılında kapandı. Türkiye'nin İzmir'den yönetilen tek otomotiv markası olan Opel, Torbalı'daki montaj tesisini yedek parça deposu haline getirdi. 

'TORBALI'YA DÖN'

Amerikan General Motors'un (GM) bünyesindeki Alman Opel'i, bir süre önce Fransız Peugeot Citroen Grubu'na (PSA) satması Türkiye'de ekonomi piyasasında bir anda gündem konusu oldu. Gerek ekonomi uzmanları gerek iş dünyası temsilcileri, bir dönem Torbalı'dan dünyaya binlerce otomotiv gönderen Opel'e 'Torbalı'ya dön' çağrısı yaptı. 

KAYNAK: DHA