Dünyanın gözü bu satışta! Kritik açıklama geldi

Peugeot ve Citroen markalarını bünyesinde bulunduran PSA, Opel'i Mart ayının ilk haftasında satın alabileceğini duyurdu.

Dünyanın gözü bu satışta! Kritik açıklama geldi
Dünyanın gözü bu satışta! Kritik açıklama geldi
GİRİŞ 24.02.2017 09:38 GÜNCELLEME 24.02.2017 09:51
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

General Motors'un sahibi olduğu Opel otomobil firmasına talip olan Fransız PSA, Opel'in satışı işi ile ilgili olarak görüşmelerin olumlu bir şekilde devam ettiğini, Mart ayının ilk haftasında satışın gerçekleşebileceğini duyurdu.

PSA, 6 Mart'ta İsviçre'nin Cenevre kentindeki Uluslararası Motor Show fuarı öncesi satışın bitirilmesi konusunda görüşmelerin devam ettiği, görüşmelerin hem olumlu hem de olumsuz yönleri dikkate alınarak pazarlıkların devam ettiği açıklandı. 

İŞTEN ÇIKARMA OLACAK MI?

Opel'de çalışan işçilerin özlük haklarının aynen devam edeceği, satın almadan sonra işten çıkarılma gibi bir durumun söz konusu olmadığı da bildirildi.

1999 yılından beri zor günler yaşayan Opel 2015 yılında 813, 2016'da ise 257 milyon dolar zarar etti. AB ülkelerinin Rusya'ya uyguladıkları yaptırımlar yüzünden Rusya pazarını kaybeden Opel'in, AB'den ayrılmaya karar veren İngiltere'de de zarara etti. Opel Belçika'nın Anvers ve Almanya'nın Kuzey Ren Vestfelya Bochum'daki tesislerini kapatmak zorunda kalmıştı. Opel yeni modellerinin beğeni bulması sayesinde 2018 yılında kara geçmeyi planlıyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 7
  • martli 7 yıl önce Şikayet Et
    elektro araclar piyasaya ciktiginda digerleri de batacak. patlamali motorlara ihtiyac kalmayinca elektrik motora sahip olan herkez otomobil üretebilecek samsung hatta apple bile arac üretebilecek o zaman da devler sikintiya girecek
    Cevapla
  • ordu 7 yıl önce Şikayet Et
    çok sağlam araba keşke koç alabilse
    Cevapla
  • mechanic gardas 7 yıl önce Şikayet Et
    biz neden almiyoruz??? bizim milletimiz alman arabalarini sever, al opeli bak bu millet opele nasil dayaniyor, zamaninda volvo satilirkende boyle bir sans vardi kacirildi, hadi reis sen bastirirsan opel alinir
    Cevapla
  • sürgün nefer 7 yıl önce Şikayet Et
    koç alsın fiat'la uğraşacağına opel'le koştursun tanınmış marka
    Cevapla
  • Gençli Mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Biz niye almıyoruz. Hem merkezini Türkiye yapıp yerli yapalım. Nerde babayiğitlerimiz?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle