Araçlarda torpido gözüne dikkat!

İçeride kilitli kalma durumuna karşı otomobil firmaları torpido gözüne yedek anahtar koyuyor. Ancak bunu hırsızlar bilirken birçok araç sahibi durumdan habersiz.

Araçlarda torpido gözüne dikkat!
Araçlarda torpido gözüne dikkat!
GİRİŞ 21.02.2017 12:52 GÜNCELLEME 21.02.2017 12:54

İstanbul'da park halindeki lüks otomobilin çalınmasıyla ilgili biri kadın iki kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin otomobillerin içinde torpidodaki gizli bölmeye konan 3.yedek anahtarı kullanarak birkaç dakika içinde çaldıkları ortaya çıktı. Olayla ilgili 1 kişinin daha arandığı öğrenildi.

ARAÇ SAHİPLERİ BİLMİYOR

Araç sahiplerinin bir çoğunun haberi olmadığı ikinci yedek anahtar yaklaşık bir yıl önce hırsızlar tarafından keşfedilmişti. Bir markanın torpido gözünde bulunan aracın içinde kilitli kalınması durumunda kullanılmak üzere torpido gözünde gizli bölmeye konan anahtarı kullanan hırsızlar bugüne kadar onlarca otomobil çaldı. Artan hırsızlık olayları üzerine distribütör firma bir açıklama yaparak müşterilerini uyarmıştı. Firma ikinci yedek anahtarla ilgili bilgilerin kullanım kılavuzunda yer aldığını belirtmişti.

KASKODAN PARA ALINIR MI?

Torpido gözünde anahtar bulunan araçlar çalındığı zaman daha önce kaskodan para alamıyordu. Ancak geçtiğimiz aylarda 'sigorta tahkim komisyonu itiraz hakem heyeti', kaskoyu yapan şirketin araç sahibine ödeme yapması konusunda emsal bir karar verdi.

KAYNAK: DHA