Yerli otomobilde yol haritası belli oldu!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yerli otomobil üretimi için yol haritasını açıkladı.

Yerli otomobilde yol haritası belli oldu!
Yerli otomobilde yol haritası belli oldu!
GİRİŞ 14.02.2017 15:59 GÜNCELLEME 14.02.2017 16:09
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, araba tasarımına büyük ilgi duyan 13 yaşındaki otistik Mesut Uygun'u makamında kabul etti.

Basın mensuplarının yerli otomobil konusundaki sorularını yanıtlayan Özlü, yerli marka otomobil çalışmalarının iyi gittiğini söyledi.

'GÖRÜŞTÜĞÜMÜZ BİRKAÇ SANAYİCİ VAR'

TÜBİTAK'ın bu konuda bugüne kadar çeşitli çalışmalar yaptığına işaret eden Özlü, şunları kaydetti:

"İş modeli konusunda bir çalışma yaptık, bir dönüşüm söz konusu. Özel sektörün önde olduğu, devletin destek verdiği bir modelle devam edeceğiz. Şu anda görüştüğümüz birkaç sanayicimiz var. Onlarla beraber çalışıyoruz. Birbiriyle anlaşan sanayicilerimizin oluşturacakları yeni bir şirket, yapı, konsorsiyumla devam edeceğiz. TÜBİTAK'ın bugüne kadar yaptığı çalışmaları bu konsorsiyuma vereceğiz, konsorsiyum bunları değerlendirecek.

'YÜZDE 80 TİCARİ'

Otomobil yapmak ticari ağırlığı daha fazla bir husus, teknolojiden ziyade ticari bir konu. Yüzde 20 teknoloji ise yüzde 80 ticari bir konu. Dolayısıyla ticaretin, ticari işletmelerin önde olduğu bir modelle devam edeceğiz. İnşaallah, ilk modelimiz elektrikli olacak. Hedefimiz de 2019'a taksi modelini yetiştirmek olacak."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 27
  • isa05 7 yıl önce Şikayet Et
    aynen
    Cevapla
  • mehmet54 7 yıl önce Şikayet Et
    yrli oto kesinlikle elektrikli olmalı ve seri üretimle benzinli fiyatına satılmalı istenirse 1 yıldada biter ancak önceki bakan gibi buişe baş koymalı yeni bakanda bu heyecanı görmüyorum.
    Cevapla
  • Şinasi 7 yıl önce Şikayet Et
    BU düpedüz seçim taktiği, 2008 den bu yana çalışmalar var ve sürekli öteleniyor. 2016 yada 2017 otomobil fuarında çıkacak demişti sayın Fikri Işık şimdi de 2019. Verilen tarihe gelince 2023 olur derken hayal olur yalan olur. Toplum olarak inanan insanların çoğunun inancı kırılmış vaziyette. Bu işin en iyi savunanlardan biri idim fakat şimdi ise olmayacağına inanan biriyim. Olay siyasi ranta dönmüş tabiri caizse...
    Cevapla
  • Kemer 7 yıl önce Şikayet Et
    Siz ilk önce benzinlisini yapındı. Elektrikli olanı kusur kalsın. Yeter bu insanları dışa bağımlılığı mahkum ettiğiniz. Koskoca TÜRKİYEMİZ'de hala bir araba üretimi yapılmıyor yazık ya...
    Cevapla
  • Selim 7 yıl önce Şikayet Et
    Elektrikli oto satılmaz boşuna uğraşıp halkın parasını harcamayın derim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle