İki otomobil devi ortak oldu!

Japonya ve ABD'nin iki büyük otomobil üreticisi hidrojen yakıtlı otomobil için ortak bir şirket kurdu.

İki otomobil devi ortak oldu!
İki otomobil devi ortak oldu!
GİRİŞ 31.01.2017 13:11 GÜNCELLEME 31.01.2017 14:01
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hidrojen yakıtlı otomobil geliştirmek için daha önce Hyundai ile anlaşma yapan Honda, aynı teknoloji için General Motors ile birleşerek ciddi bir yatırıma imza attı.

Anlaşma sonucunda her iki tarafın 85 milyon dolarlık bir yatırım yaparak Hidrojen Yakıt Sistem İmalatı (Fuel Cell System Manufacturing) adı verilen yeni bir şirket kurdukları açıklanırken, kurulan yeni şirketin merkezinin Amerika'da olduğu ifade edildi.

İKİ TARAFTAN AÇIKLAMALAR

Toplamda 170 milyon dolarlık yatırım için yaklaşık yüz kişilik kadro açıldığını açıklayan Honda Kuzey Amerika sorumlusu Toshiaki Mikoshiba, "Bu birliktelik bizlere hidrojen yakıtlı otomobillerin ve bu otomobil teknolojilerinin seri üretime geçmesi konusunda büyük yardımcı olacak." ifadelerini kullandı.

Ellerinde 2.220 adet temiz enerji patenti bulunan General Motors'un ürün geliştirme müdürü Mark Reuss ise, "Hidrojen yakıt teknolojisi konusunda iki lider markanın bu ortaklığı, teknolojinin ana üretim ağına çekilmesi ve geliştirilmesi konusunda heyecan verici bir süreç." açıklamasında bulundu.

Kaynak: LOG

YORUMLAR 1
  • sivasli 7 yıl önce Şikayet Et
    yolun bakalim milleti
    Cevapla