Trump sert çıkmıştı! GM'den yanıt geldi

Trump, GM'ye yönelik daha önce yaptığı açıklamada 'Ya ABD’de üretim yap ya da büyük bir sınır vergisi öde' demişti. GM'den 2 hafta sonra cevap geldi.

Trump sert çıkmıştı! GM'den yanıt geldi
Trump sert çıkmıştı! GM'den yanıt geldi
GİRİŞ 17.01.2017 20:29 GÜNCELLEME 17.01.2017 23:16
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

ABD’nin 45. Başkanı seçilen Donald Trump’ın “Ya ABD’de üretim yap ya da büyük bir sınır vergisi öde” uyarısından 2 hafta sonra General Motors'dan (GM) açıklama geldi.

GM, ülkedeki üretim faaliyetlerine 1 milyar dolarlık ek yatırım yapma ve 7 bin kişilik istihdam oluşturma kararını açıkladı.

Detroit merkezli GM’den yapılan açıklamada, 1 milyar doların birkaç yeni araç ve ileri teknoloji projeleri için planlandığı belirtildi. Şirketin daha önce Meksika’da ürettiği pikap kamyonetlerin Michigan eyaletinde üretilebilmesi için çalışmalara başlayacağı kaydedilen açıklamada, yen yatırımların gelecek birkaç yıl içinde 7 bin kişiye iş imkanı sağlayabileceği ifade edildi.

TRUMP'IN PAYLAŞIMI

Trump, 3 Ocak’ta Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “General Motors, Meksika’da ürettiği Chevy Cruze modelini, ABD’deki otomotiv galerilerine vergi ödemeden gönderiyor. Ya ABD’de üretim yap ya da büyük bir sınır vergisi öde” ifadelerini kullanmıştı..

Üç gün sonra başkanlık yemini ederek görevine resmi olarak başlayacak Donald Trump, Meksika’dan ithal edilen ürünlere yüzde 35 vergi uygulamayı planlıyor.

TEK ŞİRKET GM DEĞİL

Trump’ın ABD dışında üretim yaparak istihdam olanaklarını yurtdışına taşıyan Amerikan şirketlerinin geri dönmelerine yönelik girişimleri sonrasında ülkeye yatırım yapacağını açıklayan tek otomobil üreticisi GM değil.

Güney Koreli Hyundai yine bugün yaptığı duyuruda, ABD yatırımlarını gelecek 5 yıl içinde yüzde 50 artırarak 3,1 milyar dolara yükseltme kararını bildirdi. 

Ford, Fiat Chrysler ve Toyota, Trump’ın Twitter hesabından yaptığı uyarıların ardından ABD’ye yeni yatırımlar yapacaklarını açıklayan diğer şirketler arasında yer alıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Samet Ergül 7 yıl önce Şikayet Et
    ekonomisı iyiye giden abd görünen o ki uçuşa geçecek. olan bizim gibi patates soğan ile bu dev ülkeler ile yarışmaya çalışan ülkelere olacak. yıllardır ne yerli oto ne yerli teknolojik ürün hiç bir şey yapamayan bu güzel ülkem ekonomi savaşını kaybediyor . . .
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Suç ülkemizde değil ülkemizdeki satın alınmış is adamlarinda. Bizzat çok unlu bi is adamına başbakan iken reisin araba yapın dediğini hatırlıyorum. Ama adam şu bu arabalarla anlasmam var yapamam demişti. Vs.vs. anla gerisini
    Cevapla
  • Kiziroğlu 7 yıl önce Şikayet Et
    Darısı ülkemize yatırım yapmayan Alman şirketkerine
    Cevapla
  • MSK 7 yıl önce Şikayet Et
    Trump Kıyamet Operasyonu icin hazırlanıyor Şuan altyapısını hazırlıyor Türkiye çok hazırlık yapmalı hem askeri hemde sığınak noktasında görevi devraldiginda is çok farklı olacak Trump Obama ile çatışıyor gibi görünüyor fakat iş çok farklı ABDnin yumuşak gücü Obama idi fakat ABD BAŞKANI artık sert ve daha müdahale ci olacak Allah müslüman toplulukları korusun
    Cevapla
  • Fatih 7 yıl önce Şikayet Et
    Bak bak nelerde biliyor...
    Cevapla
  • MSK 7 yıl önce Şikayet Et
    Hhhh bu kadar kibirli olmak zorundamisin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle