Akaryakıt fiyatlarında 'tavan fiyat' talebi

TESK Genel Başkanı Palandöken, "Akaryakıt fiyatlarda acilen indirime gidilmeli, yeniden tavan fiyat uygulamasına geçilmeli" dedi.

Akaryakıt fiyatlarında 'tavan fiyat' talebi
Akaryakıt fiyatlarında 'tavan fiyat' talebi
GİRİŞ 13.01.2017 14:59 GÜNCELLEME 13.01.2017 15:00
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, akaryakıt fiyatlarında acilen indirime gidilmesini, yeniden tavan fiyat uygulamasına geçilmesini istedi.

Palandöken, yaptığı açıklamada, bu gece yarısından geçerli olmak üzere benzine 15, motorine 13 kuruş zam geleceğini hatırlatarak, akaryakıt dağıtım şirketlerinin, petrol fiyatları ve dolardaki kur artışını gerekçe göstererek fiyat artışına gitmesini eleştirdi.

'TAVAN FİYATA GEÇİLSİN'

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz'ın akaryakıt fiyatlarındaki dağıtıcı ve bayi paylarını çok yakından izlediklerine ve payların üst sınıra dayandığına ilişkin uyarısını hatırlatan Palandöken, şunları kaydetti:

"Dünya genelinde petrol fiyatlarının düşmesi sebebiyle de olsa gerek 2,5 yıla yakın bir zamandan beri sektöre hiç müdahale edilmedi. Müdahale edilmemesini fırsat bilen petrol dağıtıcı ve bayiler her geçen gün kar marjlarını artırıyorlar. Petrol fiyatlarının sürekli artması ile yeni yılda A'dan Z'ye her şeye zam gelmeye başladı. Artık müdahale kaçınılmaz hale geldi. Her hafta petrole zam insanları bıktırdı.14 Ocak'tan itibaren geçerli olmak üzere benzine 15, motorine 13 kuruş zam gelecek olması yanlış. Fiyatlarda acilen indirime gidilmeli. Akaryakıt fiyatlarında yeniden tavan fiyat uygulamasına geçilmelidir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • çözüm üret 7 yıl önce Şikayet Et
    evet bu fiyatlara benzin ne demek yarın hepsi enflasyondan gözümüze girecek. niye müdahale yok. mecburmuyum dünyada 3 kurusa satılan benzine ülkemde 5.50 lira ödemeye. ben niye oy verdim size siz ne yapıyorsunuz. bahane ile gelmeyin çözüm üretin halka.ben sizi niye seçtim.
    Cevapla
  • petrol 7 yıl önce Şikayet Et
    petrol fiyatının artması demek, verginin de artması demek devlet hem petrolden, hemde petrolden gelır elde edenden vergi alıyor.petrol satanların gelırı arttıkça devletın ayrıca gelırı artıyor devlet bunun için ağırdan alıyor. bilmem anlatabildim mi?
    Cevapla
  • yakup 7 yıl önce Şikayet Et
    çok yüksek gerçekten çok yüksek artık devletimizin el atması lazım bu işe. yeter cılkı çıktı çünkü iyicene
    Cevapla
  • has 7 yıl önce Şikayet Et
    yakıtlar çok yüksek bayilerin indirim yapması lazım.dağıtım şirketlerinde vicdan yok
    Cevapla
  • Rıdvan 7 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim ne karı ne hali saçmalayıp durmayın.Araştırıp öyle konuş.eskidende litrede 29 krş kazanıyorduk şimdi nerdeyse fiyatlar yüzde 50 arttı yine 29 krş kazanıyorız.Sermayemiz yüzde elli eridi.Devlet ötv yi düşürsün yüzde 55 ötv alınıyor.
    Cevapla
  • yakup 7 yıl önce Şikayet Et
    YA ÖYLEDE nasıl oluyorda kat ve kat zengin oluyorsunuz. geçin bunları geçin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle