ÖTV'yi pas geçtiler, satışlar arttı

İzmir Otokent Yönetim Kurulu Başkanı Demir, ÖTV artışını ikinci el araçlara yansıtmadıklarını, bunun da satışları arttırdığını söyledi.

ÖTV'yi pas geçtiler, satışlar arttı
ÖTV'yi pas geçtiler, satışlar arttı
GİRİŞ 30.12.2016 11:45 GÜNCELLEME 30.12.2016 11:45
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İzmir'de Otokent Galericiler Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Feyzi Demir, kurdaki artış nedeniyle durgun olan otomobil piyasasının ÖTV değişikliğinden olumsuz etkilenmemesi için kampanya başlattıklarını söyledi.

Sıfır otomobillerde ÖTV kaynaklı fiyat artışının ülke genelinde ikinci ele de yansıdığını, ancak piyasadaki durgunluğu kırmak için galericiler sitesi olarak bu artışı yansıtmama kararı aldıklarını dile getiren Demir, "Durgun olan piyasayı hareketlendirmek için bu artışı yansıtmayacağız yıl sonuna kadar dedik. O günden sonra 6 bin 950 araç satışı oldu. Satışlar, bir önceki aya göre yüzde 60 arttı." ifadelerini kullandı.

'ARAÇ ALANLAR ZAMSIZ ALDI'

Söz konusu kararı aldıktan sonra 40-70 bin lira arasındaki araçların yüzde 80'inin satıldığını dile getiren Demir, şöyle devam etti:

"Fiyatların yılbaşından sonra lüks arabalarda aşağı yukarı 24-27,5 bin lira, daha düşük araçlarda 3-4 bin lira fark etmesi bekleniyor. Son günler. Yılın son gününe kadar 'acaba daha düşük fiyata araç alabilir miyiz' diye düşünenler araçlarını alıyor. Site içindeki noter önündeki kalabalık da bunu gösteriyor. Şimdi araç alanlar zamsız aldı."

Demir, ilgi gören kampanyayı yeni yılda da sürdürmek için esnafla görüşeceğini söyledi. Site esnafından Seyhat Kaysal da kampanya sayesinde satışların artığını anlattı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    piyasanin icine ettiniz 16 bine almadigim araba simdi 28 bin neyin nesidir
    Cevapla
  • TOPRAK 7 yıl önce Şikayet Et
    Ekonomi iyi yönetilseydi, zamlarla ayakta kalmaya çalışılmazdı.
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    ekonomi zaten iyi yönetiliyor eski türkiye böyle miydi
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    nasıl kafa karıştırıyo otv 2el araç için degilki daha ne oldunundan haberi yok
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    fark etmez fiyatları otomatik olarak yükseltir. Bugün sıfır aldığın ötv zamlı araç ertesi gün 2. el sonuçta
    Cevapla
  • pirana61 7 yıl önce Şikayet Et
    ötv nin ikinci el araç ile alaksı ne sanki yeni araç satıyorsunuzda ötv den bahsediyorsunuz zaten bu kafa ile piyasayı mahf ettiniz hurda beş para etmeyen pas yığınları galericilerin yüzünden 15000 tl den aşağı yok birde keyif bağışlar gibi açıklama yapıyorlar sanki yeni otomobil satıyorlar sonuçta eski sanayi hastası araba bunlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle