Honda'nın Türkiye'deki fabrikası dünyada bir ilk

Honda'nın Türkiye fabrikası, LPG ile dört farklı motor üzerine üretim yapan tek fabrika olarak dikkat çekiyor.

Honda'nın Türkiye'deki fabrikası dünyada bir ilk
Honda'nın Türkiye'deki fabrikası dünyada bir ilk
GİRİŞ 17.10.2016 10:34 GÜNCELLEME 17.10.2016 10:34
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Honda Türkiye Başkanı Hideto Yamasaki, Honda yönetimi tarafından Mr. LPG (Bay LPG) olarak anılıyor. Bunun nedeni ise Yamasaki'nin Türkiye'ye özel geliştirdiği LPG projesiyle, Honda dünyasında bir ilke imza atması...

Sabah gazetesinden Ufuk Sandığı'nda kaleme aldığı yazıya göre, 2010'da Türkiye'deki görevine başlayan Yamasaki, daha önce bayilerde sunulan LPG dönüşüm opsiyonunu daha ileri bir noktaya taşıdı. 1 milyon TL'lik yatırımla Honda Türkiye fabrikasında LPG'li otomobil üretmeye başladı. Böylece Honda dünyasında bir ilk gerçekleşti. Dünyadaki Honda fabrikaları arasında LPG dönüşümü yapılan tek fabrika Türkiye'deki oldu. Bu proje sonrasında Yamasaki, Honda içinde Bay LPG olarak anılmaya başlandı.

CIVIC İLE BAŞLADI

Honda fabrika çıkışlı LPG'li Civic Sedan'ların satışına 2012'de başlandı. Satışların yüzde 35'inin LPG'li olması beklenirken, bugün bu oran yüzde 70'lere ulaştı. Türkiye, yeni Civic Sedan'la birlikte Honda dünyasında bir adım daha öne çıktı. Honda Türkiye, yeni Civic Sedan'da ilk kez otomobilin geliştirme süreçlerine dahil oldu. Bunun sonucunda Civic Sedan geliştirilirken, Türkiye'nin ihtiyaçları da hesaba katıldı.

Örneğin, depodaki otogaz miktarını gösteren ekran, yeni modelde orijinal gösterge paneline yerleştirildi. Yeni Civic Sedan'la birlikte Honda Türkiye Fabrikası, LPG seçeneğiyle birlikte dünyada 4 farklı motor opsiyonuyla Civic üretimi yapan fabrika unvanına sahip oldu.

YORUMLAR 6
  • T.C Vatandasi 7 yıl önce Şikayet Et
    VW 121 ülkede Araba üretiyor,ama türkiyenin kazanmasini istemiyorlar !!! Alman arabasi almayin pkk ve ermeni soykarimini desteklemeyin !!!
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    üretse ne olur şu japonlar bir türlü bu ülkeye almanlar gibi turbolu mortor ve iyi bir sedan yapsalar kimse alman arabası diye söylenmez ben alman arabası almıyorum bana göre alman abartıldığı kadar iyi araba yapmıyorlar japonlarınki daha güzel ama süslemeyi bilmiyorlar onu öğrenseler almanlar araç satamaz örnek vosvogen çokmu kaliteli türkiyede üretim yeri yok ama türkiyenin en çok satan firması bizim millet böyle ama milleti de bu yöne japonlar yönlendiriyor
    Cevapla
  • mahmud 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye düşmanı almanların arabasını almayın arkadaşım. Japon alın kore alın çin alın alman almayın. Aldıgınız her alman Türkiyeye zarar olarak dönüyor.
    Cevapla
  • T.C Vatandasi 7 yıl önce Şikayet Et
    cok Temiz konustun kardes. Vw 121 ülkede araba üretiyor ,ama türkiyede Uygun olan yerde bir tek vida bile üretmiyor,cünkü rasist bunlar ve trükiyenin kazanmasini istemiyorlar,ben almanyada yasiyorum ve hergün bunlarin konustuklarini dinliyorum ! Alman arabasi almayin !!!
    Cevapla
  • mahmud 7 yıl önce Şikayet Et
    Honda demek sorunsuz motor demek kalite demek. Adamlarda hem zeka hemde dürüstlük var. Kaliteli yapıyorlar malım bu diyorlar. Ama bizim sazanlar gidiyor pkk destekcisi almanların cürük carık arabalarını alıyor. Honda lpg ile cevreci motor üretiyor almanlar emisyonla oynayıp milleti kazıklıyor. 2 yıl honda kullandım 18 yaşındaki arabanın motoru 3 yaşındaki vosvos motorundan daha iyiydi.
    Cevapla
  • akif 7 yıl önce Şikayet Et
    Honda 1946 dan beri dünyanın en büyük motorsıklet üreticisi ve satıcısı ve dünyanın en büyük içten yanmalı motor üretıcısı türkıyede kıymetı pek anlaşılmasada sorunsuz otomobıl isteyenlere duyrulur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle