İthal otomobiller yerlileri geçti

Otomobil satışlarında ithal modeller yerlileri geride bırakırken, hafif ticaride yerli üretim araçlar ön plana çıktı.

İthal otomobiller yerlileri geçti
İthal otomobiller yerlileri geçti
GİRİŞ 16.10.2016 15:39 GÜNCELLEME 16.10.2016 15:39
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Türkiye'de yılın ilk 9 ayında satılan otomobil ve hafif ticari aracın yüzde 69,23'ü ithal, yüzde 30,77'si ise yerli üretimle karşılanırken, satışı yapılan her 4 otomobilden yaklaşık 3'ü ithal oldu.

Ocak-eylül döneminde otomobil satışlarında ithal oranı yüzde 75,75'i bulurken, hafif ticari araçlarda yerli üretim ithalleri geride bıraktı.

Firma bazında, otomobil ve hafif ticari araç toplam satışlarında Volkswagen, hafif ticari araçta ise Ford ilk sırada yer aldı.

Öte yandan hafif ticaride yerli araç satışı ithalleri solladı

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • Şahin Kara 7 yıl önce Şikayet Et
    En azından Türkiye'de üretilen ve insanımıza ekmek veren bir marka arabaya binseniz dünyanız mı kararır! 2001'de memuruna maaş dahi veremeyen ülkede insanların paçasından zenginlik akıyor! Bu arada kime sorsanız şükür eden yok! "....efe la yeşkürün" (Hala mı şükretmezler) (Yasin suresinin 73. ayetinin bir bölümü)
    Cevapla
  • mahmud 7 yıl önce Şikayet Et
    Eyyy güzel kardeşim alman arabası alıp ülkene zarar verme. Aldıgın her alman arabası ülkene ihanet olarak dönüyor. ermenilerle yatıp pkklılarla kalkıyor bu almanlar.
    Cevapla
  • biryolcu 7 yıl önce Şikayet Et
    ey türk milleti uyan araba beğenmeme derdine düştük sözde mülümanız ey müslümanlar arabalarla telefonlarla televizyonlarla filimlerle şununla bununla beyinler yıkanıyor uyanalım silkinelim artık su uyur düşman uyumaz sözünü yaşıyoruz gavur gece gündüz tuzak kuruyo biz uyumaya devam yok toyota honda opelden boşmuşmuşsenin uğraşın boş
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    ülkede sanki yerli oto varda bizmi görmedik
    Cevapla
  • Erol 7 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim adam araba gibi araba yapıyor binin anlarsınız. Bi clioya bin birde jettaya yada golfe
    Cevapla
  • mahmud 7 yıl önce Şikayet Et
    Hondaya bin sende kalite gör o zaman. Hain bir milletin arabası kullanılmaz. Aldıgın her vosvosda pkk ya yardım olarak donuyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle