'Sigortada beklenen indirim yapılmadı'

TEST Başkanı Palandöken, trafik sigortasında beklenen indirimin yapılmadığını söylerken, sigortadaki bazı uygulamalara tepki gösterdi.

'Sigortada beklenen indirim yapılmadı'
'Sigortada beklenen indirim yapılmadı'
GİRİŞ 29.08.2016 10:23 GÜNCELLEME 29.08.2016 12:26
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Zorunlu trafik sigortasına gelen fahiş zamlar vatandaşı bezdirmeye devam ediyor. Sigortacılar her ne kadar indirim yaptıklarını açıklasalar da, bu henüz kanıtlanabilmiş değil. TESK Başkanı Palandöken ise, beklenen indirimin yapılmadığını söyledi.

'BEKLENEN İNDİRİM GERÇEKLEŞMEDİ'

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, zorunlu trafik sigortası primlerinde beklenilen indirimin gerçekleşmediğini ileri sürerek, "Sigorta şirketlerinin yeni fiyatları ilan etmesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

'BÖLGESEL PRİM HAKSIZLIK'

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, trafik sigortasında bölgesel olarak aynı primin ödenmesinin haksızlık olduğunu belirtti. Zorunlu trafik sigortalarının her ile göre ayrı olması gerektiğine işaret eden Palandöken, araç bazında ve bölgesel olarak taban ile tavan prim fiyatı belirlenmesinin de faydalı olacağını savundu.

'HABERLER ESNAFI RAHATLATMIYOR'

Zorunlu trafik sigortası primlerinin düşeceğine yönelik haberlerin şoför esnafını rahatlatmadığını belirten Palandöken, "Sigorta şirketlerinin yeni fiyatları ilan etmesini bekliyoruz. Yüksek primler hala seviyesini koruyor. Yetkililerimizin sigorta şirketlerinin fiyatlandırmasını dikkatle takip etmesini bekliyoruz. Sigorta primlerinin yükü hem ticari hem de özel araç sahiplerini canından bezdirdi.

'KULLANMADIĞIMIZ ARACA 1100 TL ÖDÜYORUZ'

Garajda kullanmadığınız 4 bin liralık aracınıza bile bin 100 lira prim ödüyorsunuz. 40 bin liralık kamyona ödediğiniz zorunlu sigorta primleri 3-4 yılda aracın değerinden fazla tutuyor. Garajda kullanılmayan araca bir muafiyet verilsin, ayrı bir sigorta yapılsın." değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 33
  • Taşeron köle 7 yıl önce Şikayet Et
    16 yıllık eski arabama 700 TL sigorta ödemek zorunda kaldım. Bu resmen zulüm, sayın devlet yetkilileri buna bir çare lütfen. Arabayı değiştirecek paramız yok kapımızda eski de olsa bulunsun diyoruz ama yakıt pahalı, sigorta uçmuş zaten....İnsaf edin lütfen...
    Cevapla
  • erdem 7 yıl önce Şikayet Et
    sigorta zorunlu olmasın
    Cevapla
  • kuşku 7 yıl önce Şikayet Et
    insanın aklına siyasilerin sigortacılarla bir ortaklığmı var kuşkusu geliyor
    Cevapla
  • Bahattin 7 yıl önce Şikayet Et
    Sigortacılar hem halkı dolandırıyor hemde hükümet yetkililerine yaptıkları uygulama ile hakaret ediyor. Devlet açil kanun çıkartmalı; Adı üztünde zorunlu Trafik sigortası... Ya zorunluluğu kaldırsın kasko gibi , veya 200 tl zorunlu olsun bi şey olduğunda sigorta şirketini aramayalım... bu soydun dursun...
    Cevapla
  • ahmet yılmaz 7 yıl önce Şikayet Et
    sigorta şirketi artışın sebebini kaza yapılan aracın değeri düşütüğü için yıpranma bedeli ödüyorlarmış kardeşim benim aracım 3-4 bin TL 500 TL istiyorsunuz geçen sene 250 TL idi o zaman şöyle yapın değeri düşük araçlar için yolları bölün biz ordan gidelim değeri yüksek araçlarda diğer yoldan gitsin yani ben zenginlerin araçlarının kazada değeri düşüecek diye ben neden fazla sigorta parası ödüyorum kısaca bu zenginin araç değerini garibanların sırtından almak oluyor bu zulumdur hükümet bunu düzeltmeli yoksa zulume ortak olurlar
    Cevapla
  • Bihemta 7 yıl önce Şikayet Et
    trafik sigortası karşı taraf için var siz kaskoyla karıştırdınız. 3000 değil isterse 3 liralık araban olsun 3 milyonluk arabaya çarptığında sen ödemiyorsun. tabi bu soygunu maruz kılmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle