Araç kiralamada dolandırıcılara dikkat!

Kurban Bayramı öncesi araç kiralamak isteyenlerin araç bulmada sıkıntı çekebileceği belirtilirken, dolandırıcılara karşı da uyarı geldi.

Araç kiralamada dolandırıcılara dikkat!
Araç kiralamada dolandırıcılara dikkat!
GİRİŞ 25.08.2016 14:16 GÜNCELLEME 25.08.2016 15:08
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ramazan bayramının bu sene okulların kapanışından hemen sonraki haftalara denk gelmesi neticesinde, tatilcilerin ve gurbetçilerin yoğun bir talebiyle karşılaştıklarını açıklayan bir araç kiralama şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Çoban, "Talepler neticesinde kiralanmayan araç kalmadı. Ramazan Bayramına 2 hafta kala araçlar tükendi, Kurban Bayramı'nda da aynı durum olacaktır." dedi.

'FİYATLAR DAHA DA YÜKSELİR'

Bayramlar ve resmi tatiller gelmeden önce sırasıyla uçak, otel ve kiralık araç rezervasyonları yoğunlaşmaya başladığını kaydeden Uğur Çoban, "İnsanlar son gün kurbanlık arayıp bulabiliyor, ama kiralık araç bulamayacaklar. Kurban Bayramı araç kiralama sektörü için yüksek sezon olarak adlandırılan, talebin en fazla olduğu dönemin tam son haftasına denk geldi. Zaten kiralanacak araç sayısı kısıtlı ve fiyatlar yüksekti. Kurban Bayramı'nda fiyatların daha da yükseleceğini belirtmekte fayda var.

Şu anda birçok firma rezervasyonları ile bayram dönemi kapatmış ve misafirlerini bekler durumda. Eylül'ün ilk haftası ile birlikte kiralanacak araç kalmayacaktır. Bize gelen taleplere baktığımızda kullanıcıların genel anlamıyla 8-18 Eylül arasında araç aradıkları ve kiralama işlemlerini bu tarihlerde yaptıklarını görüyoruz." ifadelerini kullandı.

'DOLANDIRILMAYIN'

Ucuz ve ekonomik araç kiralamak isterken dikkatli olunması gerektiğini söyleyen Çoban, "Özellikle bayrama son 2 hafta kaldığında, yeni yeni siteler türeyerek sürekli reklam çıkmaktadırlar. Bir çok kullanıcı dolandırılıyor. Güvenmediğiniz, adını duymadığınız sitelerden araç kiralamaktan kaçının. Genelde bu firmalar net adres vermez, sosyal medya hesapları yoktur veya yeni hesap açmışlardır. Web sitesi içeriği yok denecek kadar azdır, mutlaka arama motorunda firma ismini araştırın" diyerek araç kiralayacakları uyardı.

YORUMLAR 3
  • hamit 7 yıl önce Şikayet Et
    ben kiralığın yorumuna katılmıyorum.doğru bi uyarı bence,bilhassa korsan firmalardan uzak durun ve hele, hele senet imzalatan firmalardan uzak durun yanından dahi geçmeyin.hayatınız kararır.
    Cevapla
  • kiralık 7 yıl önce Şikayet Et
    algı oluşturuluyor. önceden kiralansın diye firmalar uyarıyor :D yemez. her zaman kiralık bulunur.
    Cevapla
  • F. Tek 7 yıl önce Şikayet Et
    Piyasada yanlis yerden arac kiralayipta basi yanan ne kadar cok insan oldugundan haberdar degilsiniz galiba.
    Cevapla