SUV'da lider belli oldu

İlk olarak 2006 yılında lanse edilen Nissan Qashqai, SUV ve crossover araçlar arasında liderliği elden bırakmadı.

SUV'da lider belli oldu
SUV'da lider belli oldu
GİRİŞ 09.08.2016 11:14 GÜNCELLEME 09.08.2016 11:21
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Nissan'ın crossover modeli Qashqai yılın ilk yarısında 7 bin 833 adetlik satış yakalayarak sınıfında lider oldu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Qahqai, 2007 yılından bugüne kadar Avrupa’da 2.5 milyonun üzerinde üretim başarısı yakaladı. Türkiye’de ise yılın ilk yarısında yaptığı 7 bin 833 adet satışla birlikte yaklaşık 80 bin tüketicinin tercihi ile segmentinin ideri oldu. Qashqai aynı zamanda yaklaşık 300 farklı model arasında en çok satan 20 araç arasında yerini aldı.

Öte yandan Qashqai üst üste üçüncü kez “What Car?” tarafından “En İyi Kompakt SUV” seçildi.

Nissan’ın İngiltere’de bulunan tasarım ve teknoloji merkezlerinde geliştirilen Qashqai, Japon markanın Avrupa’daki en çok üretilen modeli olma özelliğini taşıyor. Sunderland fabrikasında her 62 saniyede bir banttan inen Japon otomobil devinin amiral gemisi, 2015 yılının Eylül ayında İngiltere’de yarım milyon adetlik üretim barajını en kısa sürede aşan otomobil olma özelliğini elde etti. Tüketicilerine sunduğu yakıt verimliliğinin yanında Çevre Görüş Sistemi ve Güvenlik Kalkanı gibi gelişmiş teknolojileri bünyesinde bulunduran Qashqai, bu özellikleriyle de öncü bir rol üstlenerek günümüzde de rakiplerini peşinden sürüklüyor.

EURO NCAP SONUÇLARI

2014 yılında bağımsız test organizasyonu Euro NCAP tarafından özellikle çocuk ve yetişkin koruma testlerinde üstün performansıyla ödüllendirildi. Aracın güçlü Euro NCAP performansının ana faktörünü gelişmiş güvenlik teknolojileri ağı oluşturuyor. Yenilikçi “Nissan Güvenlik Kalkanı” içerisindeki elektronik sistemler, hem sürücüye hem de yolculara yüksek pasif güvenlik seviyesini sağlıyor.

'TÜRKİYE'DE DE İVME KAZANDIRDI'

Nissan Türkiye Genel Müdürü Sinan Özkök 10 yıldır Türkiye’nin değişmeyen tercihi Qashqai hakkında, “Yeni bir segmentin öncüsü olan Qashqai, Nissan markasına Avrupa’da olduğu gibi Türkiye’de de ivme kazandırdı. Ülkemizde en çok tercih edilen SUV olma özelliğini açık ara elinde bulunduran Qashqai, cesur tasarımı ve segment lideri teknolojisiyle Türkiye’de amiral gemimiz olarak Nissan’ı yeni başarılara taşımaya devam edecek.“ ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR 4
  • abdul aga 7 yıl önce Şikayet Et
    evet motor yagi kapasitesinden ve bakim masraflarindan bahsetmeyenler icin soyluyor. 2.0 dizel motorlu olanlar 7.8 litre yag aliyor. sehir ici kullanimda 10 bin de bir degismeniz tavsiye.. yani ...
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Mazda cx3 çok iyi tavsiye ederim.
    Cevapla
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    akıllı işi değil
    Cevapla
  • zırlangaç 7 yıl önce Şikayet Et
    yerli araba alacagım
    Cevapla