Toyota C-HR ne zaman üretime geçiyor?

Toyota'nın Türkiye CEO'su Hiroshi Kato, Sakarya'da üretilmesi planlanan C-HR ile ilgili bilgi verdi.

Toyota C-HR ne zaman üretime geçiyor?
Toyota C-HR ne zaman üretime geçiyor?
GİRİŞ 24.06.2016 14:22 GÜNCELLEME 24.06.2016 15:20
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Hiroshi Kato, Türkiye'de üretilmesi planlananan hibrit model C-HR ile ilgili konuştu.

NE ZAMAN ÜRETİME GEÇİLİYOR

Toyota C-HR modelinin de Türkiye’de üretilen ilk hibrit araç ve ilk crossover model olacağını dile getiren Kato, "Yıllık üretim kapasitemiz 150 bin adetten 280 bine yükseldi. 2017 yılında tam kapasiteyle üretim yapmayı planlıyoruz. Bu proje için gerçekleşen 350 milyon avroluk ek yatırımla toplam yatırım tutarımız 1,7 milyar avroya erişmiş durumdadır." diye konuştu.

2 BİN KİŞİYE İSTİHDAM

C-HR modeliyle yoğun bir şekilde işe alım ve eğitim faaliyetleri yapmayı planladıklarını ifade eden Kato, gereken eleman ihtiyacının büyük kısmını tamamladıklarını ve yeni işçi istihdam ettiklerini belirtti.

Yeni işçi alımlarına rağmen hala eleman ihtiyaçları olduğunu aktaran Kato, "Bu işe alım faaliyetimiz yıl sonuna kadar devam edecek. Ekipman yenilemeleri, yeni ekipmanların devreye alınması ve binaların büyütülmesi aşamaları hemen hemen tamamlandı. Yılın ikinci yarısında, kalan diğer hazırlıkları tamamlamış olacağız. Şu anda her şey planladığımız gibi gidiyor. Zaten yıl başından bu yana deneme üretimleri gerçekleştiriyoruz.

Şu ana kadar deneme amaçlı 100 adet kadar C-HR ürettik. Tam kapasiteli üretim yaptığımız zaman 2 bin civarında işçi almış olacağız ve toplam işçi sayımız yaklaşık 4 bin 500 olacak." şeklinde konuştu.Muhsin Çatmadım ve Toyota çalışanları katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Hasan huseyin 7 yıl önce Şikayet Et
    Ulkem icin ben de alicam insaallah
    Cevapla
  • zırlangaç 7 yıl önce Şikayet Et
    hedefim yerli araba 2021 de
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    aynen,
    Cevapla