SAAB tarih oluyor

İsveç Trollhatten'de buluanan fabrikada SAAB markası ile otomobil üretiminin yapılmayacağı bildirildi.

SAAB tarih oluyor
SAAB tarih oluyor
GİRİŞ 21.06.2016 14:17 GÜNCELLEME 21.06.2016 16:30
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

İsveçli otomobil üreticisi SAAB’ın 2012 yılındaki iflasından sonra varlıklarını satın alan National Electric Vehicle Sweden AB Nevs bugün yaptığı basın açıklamasında bundan böyle üreteceği otomobillerde SAAB markasını kullanmayacaklarını duyurdu. Nevs şirketinin üreteceği otomobillerde şirket adı NEVS markasının kullanılacağı açıklandı.

YERLİ OTOMOBİL İÇİN SATIN ALINDI
 
Türkiye ise SAAB 9-3’ün fikri ve mülkiyet haklarını satın almıştı. Yerli otomobil prototiplerini Türkiye için geliştiren SAAB firması ise artık otomobil üretmeyeceklerini açıkladı.
 
Nevs şirketinin iki yıl öncesine kadar süren yeniden yapılandırılmasına ilişkin süren görüşmelerine SAAB markasının kullanımı tartışmaları damgasını vurmuştu. SAAB markasının kullanım haklarını elinde tutan İsveç’in havacılık ve  savunma sanayi şirketi SAAB Group, markasının Nevs’un üreteceği otomobillerde kullanılmasına izin vermemişti.
 
Nevs şirketi, NEVS markası ile üreteceği ilk otomobilin elektrikli 9-3 modelinde olacağını ve 2017 yılında piyasaya çıkacağını duyurdu.
 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 17
  • fatal error 7 yıl önce Şikayet Et
    Devrim arabası 3 ayda üretildi,hem de hiçbir firma veya mülkiyet hakkı satın alınmadan.20 yılda üretilecek araba fikri hakları alınınca 3 yılda üretilir zihniyetine şaşıyorum doğrusu.İstanbul otomotivin kalbini üreten fabrikalarla dolu.Abs,Airbag,radyoçalar,immobilizer,lastik,cant,cam,merkezi kilit gibi şeyleri zaten firmalar üretiyor.Sen de onlardan satın alıp monte edeceksin.20 yıl kasasının argesi mi yapılıyor ki 3 yıla insin?Yerli oto yılan hikayesine döndü.
    Cevapla
  • errrr 7 yıl önce Şikayet Et
    isvec tanki cok iyi araba
    Cevapla
  • islamc 7 yıl önce Şikayet Et
    güzel uygun omuş sıra Türkiyede
    Cevapla
  • beni adem 7 yıl önce Şikayet Et
    Bişeyden anlamıyorsanız lütfen yorum yapmayın. Anladık teknolojinin t sinden anlamıyorsunuz eyvallah bari susun..Amerikayı yeniden keşfetmiye gerek yok bir ürünün lisansini alırsın artık o ürün senindir çünkü lisansıyla beraber hem onun teknolojisini alırsın hemde onu istediğin gibi değiştirirsin kısacası zaman kaybetmeden 20 yıllık yolu 3 yılda alırsın ve yüzdeyüz senin malın olur..Artık ondan sonrada i,stediğin modeli üretir ve istediğin ülkeye satma hakkın olur..kısaca tamamen milli bir araç olur..güneykoreli hundai gibi çoğu firma aynı mantıkla yerli otomobil sanayilerinin kurmuştur.kimse bugün hundai ye alman malı diyormu hayır kore malı diyor..
    Cevapla
  • can 7 yıl önce Şikayet Et
    yorum yapmadan once haberi gercekten okumuyor musunuz?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle