Toyota Avrupa'da 10 milyonu gördü

Toyota, Avrupa'da 10 milyon toplam üretimle yeni bir noktaya ulaştığını duyurdu.

Toyota Avrupa'da 10 milyonu gördü
Toyota Avrupa'da 10 milyonu gördü
GİRİŞ 04.05.2016 12:38 GÜNCELLEME 04.05.2016 13:01

Toyota açıklamasına göre, şirketin Avrupa üretim faaliyetleri, 10 milyon toplam üretimle yeni bir dönüm noktasına ulaştı. Şirketin Türkiye, İngiltere, Fransa, Polonya, Rusya, Çek Cumhuriyeti ve Portekiz’deki fabrikaları, 6 otomobil ve 3 motor güç ünitesi üretimini yapıyor.

SAKARYA'DA ÜRETİLEN BİR CROSSOVER

Halen Avrupa’daki 6 otomobil üretim tesisinde Corolla, Verso, Auris, Auris Touring Sports, Yaris, Avensis ve Camry modelleri üreten şirket, bu model skalasına 2016 yılının ağustos ayında Rusya’da üretilmeye başlanması planlanan RAV4 ve yıl sonunda Sakarya’daki Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’de seri üretimine geçilmesi hedeflenen C-HR da eklemeye hazırlanıyor.

AVRUPA'DA TOYOTA

Toyota Motor Avrupa Başkanı ve üst yöneticisi (CEO) Dr. Johan van Zyl, geçen yıl Toyota’nın Avrupa’daki toplam otomobil üretiminin 660 bin olduğu, Avrupa’da satılan araç sayısının ise 810 bin olarak gerçekleştiği bilgisinin yanı sıra, 64 bin Lexus’un da satışının geçtiğimiz yıl içinde gerçekleştiği açıklandı. 

Açıklamada, satılan tüm araçların yüzde 24’ünün hibrit modellerden oluştuğu ve Avrupa’da üretilen Toyota araçlarının yüzde 71’inin Avrupa’da satıldığı belirtildi.

KAYNAK: AA