Yurt dışından getirilen araçlar için süre uzatıldı

Türkiye Gümrük Bölgesi dışında yerleşik kişilerin getirdikleri taşıtlarına verilen süre 730 güne çıkarıldı.

Yurt dışından getirilen araçlar için süre uzatıldı
Yurt dışından getirilen araçlar için süre uzatıldı
GİRİŞ 14.11.2015 14:46 GÜNCELLEME 14.11.2015 14:46
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının Geçici İthal Edilen Kara Taşıtlarına İlişkin Gümrük Genel Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Söz konusu tebliğ değişikliği ile geçici ithalat rejimi kapsamında ithal edilen kişisel ve ticari kullanıma mahsus yabancı plakalı kara taşıtlarına uygulanacak işlemlere ilişkin usul ve esaslar yeniden belirlendi.

Buna göre, Türkiye Gümrük Bölgesi dışında yerleşik kişilerin getirdikleri taşıtlarına 730 gün süre verilecek. Verilecek olan izin süresi kişinin Türkiye’de kalabileceği süreden uzun olamayacak. Daha önceki uygulamada, söz konusu süre 365 günlük dönem içinde 180 gün olarak belirlenmişti.

Geçici ithali gerçekleştirilen Türkiye Gümrük Bölgesi dışında yerleşik kişilerin kişisel kullanıma mahsus kara taşıtlarından izin süreleri devam edenlerin bu süreleri, müracaat edilmesi halinde 730 güne tamamlanacak.

Yurtta kalma süreleri içinde yurt dışına çıkarılmayan veya herhangi bir gümrük idaresine teslim edilmeyenlerin süreleri de 730 güne tamamlanacak. 

YORUMLAR 5
  • usta 8 yıl önce Şikayet Et
    Vedat o turkiye icin gecerli deyil euro icin
    Cevapla
  • endonezya 8 yıl önce Şikayet Et
    bmw mercedes ve jeeplerin vergisi indirilmeli gelen Turist ler baktımı burayı güney afrika sanıyor şahin doğan toros 131 :) Türk insanının iyi otomobil alacak parası var fakat vergiye gücü yetmiyor
    Cevapla
  • gurbetci ismail 8 yıl önce Şikayet Et
    Benim bir bilmek istedigum sey var araba sahihibi kendi ismiynemi gümrükten giris yapacak ve ailesi nin esinin adina gümrpkten giris yapabilecekmi güzel bir ugulama inşallah herkes dogru bir şekilde ve kanuna uygun şekilde arabasını getirir ve biner
    Cevapla
  • murat 8 yıl önce Şikayet Et
    pasaport ve askerlik ne oldu, indirim bekliyoruz
    Cevapla
  • vedat 8 yıl önce Şikayet Et
    cok güzel anladik lakin benim yurtdisi ehliyetim 6 ay gecerli oluyor türkiyede nasil olacak bir dogru aciklama yapin Allahaskina. ehliyetimde 24 ay mi gecerli oluyor bunu bana söyleyin.
    Cevapla