Volkswagen 11 milyon aracını geri çağıracak

Volkswagen, hileli yazılım içeren 11 milyon aracını geri çağırdı.

Volkswagen 11 milyon aracını geri çağıracak
Volkswagen 11 milyon aracını geri çağıracak
GİRİŞ 29.09.2015 17:15 GÜNCELLEME 30.09.2015 08:30
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Volkswagen, bugün yaptığı bir açıklamada egzoz gazı emisyon testlerinde hile yapan yazılım içeren 11 milyon aracı geri çağırarak onaracağını ve emisyon testlerinde usulsüzlük skandalının ardından şirketin imajını düzeltmeye çalışacağını duyurdu.

Alman otomobil üreticisinin yeni CEO'su Matthias Müller firmanın önümüzdeki "birkaç gün" içerisinde yasadışı yazılımın bulunduğu dizel araçları geri çağıracağını söylerken, bazı analistler bunun maliyetinin şirketin skandal için ayırdığı 6.5 milyar dolardan fazla olabileceğini tahmin ediyorlar.

Avrupa'nın en büyük otomobil üreticisi Volkswagen, ABD'de dizel araçların emisyon testlerinin sonuçlarını çarpıttığını kabul etmişti. Almanya Ulaştırma Bakanı aynı manipülasyonun Volkswagen'in satışlarının yüzde 40'ını gerçekleştirdiği Avrupa'da da var olduğunu söyledi.

YORUMLAR 40
  • yunus 8 yıl önce Şikayet Et
    Kesin Almanlara bu hileyi yahudiler öğretmiştir..
    Cevapla
  • Yusuf 8 yıl önce Şikayet Et
    Benzinli araba alın. Dizel zaten bir tek Türkiye'de benzin den daha ucuz. Bütün ülkelerde daha çok çevre kirliliğine neden olduğundan vergisi daha yüksek. Nedir bu dizel saçmalığı anlamıyorum. Adam yılda 15000 km anca yapıyor ama arabası dizel olacak. Alırken verdiği fazla para, para değil sanki. Bakımları da cabası.
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar japon ve kore araçlarından bahsetmiş çoğu yorumcu bu zamana kadar bindiğim hiçbir japon arabasından keyif almadım vw özellikle sessizlik ve konsol ve kapı malzemesi olarak sınıfındaki tüm japon ve kore araçlarından üstün istinasız, vw gerçekten kaliteli bir firma diğer firmalara nazaran
    Cevapla
  • musa 8 yıl önce Şikayet Et
    Benim anlamadığım nokta şu; araçları geri çağırıp doğru emisyon değeri veren yazılım yükleyecekler emisyon değerleri euro 6 standartlarına mı uyacak? Bu araçların hiçbiri çevreyi kirlettiği gerekçesiyle trafiğe çıkamaz sadece Türkiye de kullanılabilir :)))
    Cevapla
  • MHP 8 yıl önce Şikayet Et
    mutlaka almanlarada sahtekarlığı artık sanat haline getirirler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle