OYAK Renault'ta işçi eylemi sona erdi

OYAK Renault'ta ücretlerinin iyileştirilmesini isteyen işçilerin 15 Mayıs'ta üretimi durdurarak başlattıkları eylem bu sabah sona erdi.

OYAK Renault'ta işçi eylemi sona erdi
OYAK Renault'ta işçi eylemi sona erdi
GİRİŞ 27.05.2015 09:08 GÜNCELLEME 27.05.2015 15:50
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

OYAK Renault fabrikasında ücretlerinin iyileştirilmesi talebiyle 13 gündür eylem yapan işçilerin, eylemi bu sabah itibariyle sona erdi.

OYAK Renault yönetimince işçilere gece dağıtıldığı iddia edilen bilgi notunda bazı maddeler sıralanmış ve işçilerin bu sabah işbaşı yapacağı öne sürülmüştü.

Bilgi notunda, şu ifadelere yer verilmişti...

"Değerli çalışanlarımız, fabrikamızdaki eylemlere bugün itibarıyla son verilmiştir. Bugünkü toplantının sonucu aşağıdaki hususları içermektedir.

1- Yaşanan süreçten dolayı hiçbir çalışanın iş sözleşmesi feshedilmeyecektir.

2- OYAK Renault Otomobil Fabrikaları A.Ş tarafından işçiler aleyhine Cumhuriyet savcılığına yapılan şikayetten vazgeçilecektir.

3- OYAK Renault Otomobil Fabrikaları A.Ş tarafından tüm çalışanların sendikal özgürlükleri tanınmaktadır.

4- Son toplu iş sözleşmeleri ve çalışanların konuyla ilgili talepleriyle kıdem ve saat ücretleri dikkate alınarak, bir ay içinde iyileştirme amacıyla analiz yapılacaktır. Düşük aylık ücret alanlara daha yüksek ve yüksek aylık ücret alanlara daha düşük prim olmak üzere ayrıştırma yapılacaktır ve iç kategorizasyon sistemindeki geçişleri hızlandırma üzerinde çalışılacaktır.

5- 4 nolu madde kapsamında yapılacak iyileştirmelere mahsuben; bir hafta içinde tüm çalışanlara net bin lira avans ödemesi yapılacaktır.

6- Her yıl sonunda çalışanlara kalite, iş güvenliği ve üretim adetleri hedeflerine bağlı olarak performans primi verilecek olup, prim miktarı asgari net 600 lira olacaktır.

7- İş yerinde çalışan ancak mevcut toplu iş sözleşmesinde dayanışma aidatı ödemek suretiyle yararlanan sendikasız işçilerin serbestçe sözcü seçmeleri halinde yasal mevzuat çerçevesinde seçilen sözcüler işçi-işveren arasındaki iletişimi sağlamak amacıyla muhatap kabul edilecekler ve mevcut sözcüler seçime kadar işçi-işveren arasındaki iletişimi sağlamak amacıyla muhatap olacaklardır.

8- Banka maaş ödemeleri promosyonu olarak çalışanlara net 480 lira ortalama bir prim ödemesi yapılacaktır.

9- OYAK Renault Otomobil Fabrikaları A.Ş yaşanan süreçle ilgili olarak uğradığı/uğrayacağı hiçbir zarar ile ilgili olarak çalışanlarından hiçbir talepte bulunmayacaktır. Aynı şekilde çalışanlar da yaşanan süreçle ilgili olarak OYAK Renault Otomobil Fabrikaları A.Ş aleyhine hiçbir hukuki veya cezai talep ve başvuruda bulunmayacaklardır.

27 Mayıs 08.00-16.00 vardiyasında çalışanlarımız iş başı yapacaktır.

OYAK Renault yönetimi fabrikamız ve çalışanlarımızın geleceği için bu sürecin herkese hayırlı olmasını diler."

İDDİA DOĞRU ÇIKTI İŞÇİLER İŞBAŞI YAPTI

Bu bildirinin ardından OYAK Renault'ta ücretlerinin iyileştirilmesini isteyen işçilerin 15 Mayıs'ta üretimi durdurarak başlattıkları eylem bu sabah sona erdirdi.

İşçilerin büyük bir bölümü sabah saat 08.00 iş başı yaptı. Diğer vardiyaların da aksamadan devam edeceği açıklandı.

YORUMLAR 24
  • polat 8 yıl önce Şikayet Et
    sonuc ne oldu acaba bende onu merak ettim yani yaptıkları eylem bir işe yaradımı acaba ?
    Cevapla
  • elif 8 yıl önce Şikayet Et
    zafer arkadaş senin bu yazdıkların, kafanın içinden geçenler kalben ve aklen iflas ettiğinin duygularını maddiyatına dönüştürdüğünün ve kendi ve diğer işyeri sahiplerinin ağzıyla konuştuğun açık bir delilidir.bu kötüler kötüsü değersiz düşüncelere sahip senin gibi kişilere ALLAh ısalah etsin demeyi dahi uygun görmüyorum bu duaya temenniye bile layık değilsiniz çünkü
    Cevapla
  • kulak misafiri 8 yıl önce Şikayet Et
    işçi kazanmıyor sendika kazanıyor 50 tl ayda sendikacılar alıyor arkadaşım üye sonra işyeri üretimi durduruyor sendikaya üye olanlar kapı dışarı sonra o işçi sonra başka bir firmaya başvurunca sendikalı oldugu söylenince kapıdan gönderiliyor iş hayatı zorlaşıyor
    Cevapla
  • u la 8 yıl önce Şikayet Et
    artık o eski yönetimler yok.
    Cevapla
  • ZZZZZZZZZZZZ 8 yıl önce Şikayet Et
    iyi haber. işçiler haklarını en azından alır. bundan sonraki süreçte ve zam döneminde işveren grev tehdidi nedeniyle sanırım fabrikalarını kapatacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle