Ehliyetler için son 6 gün!

1 milyon 100 bin sertifikanın ehliyete dönüştürülmesi için adayların 29 Mayıs'a kadar ilgili trafik müdürlüklerine müracaat etmesi gerekli.

Ehliyetler için son 6 gün!
Ehliyetler için son 6 gün!
GİRİŞ 23.05.2015 09:25 GÜNCELLEME 23.05.2015 18:05
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İstanbul Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu (İSKEF) Başkanı Murat Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü'nün, 29 Mayıs 2013'te çıkardığı yönetmelikle ehliyet almaya hak kazananların sertifikalarını ehliyete dönüştürmeleri için 2 yıl süre tanındığını anımsattı.

Bu kapsamda 1 milyon 100 bin sertifikanın 29 Mayıs'a kadar ehliyete dönüştürülmesi gerektiğini belirten Tekin, şu bilgileri verdi:

"Yönetmelikte yapılan değişiklikle sınavlarda başarılı olup, sertifikaya hak kazanmış sürücü adalarının bunu ehliyete dönüştürme süreci 2 yılla sınırlandırılmıştı. Bu yönetmelik tarihinden önce ehliyet almaya hak kazanmış, sertifikası kendisinde veya kayıtlı olduğu sürücü kursunda bulunan yaklaşık 1 milyon 100 bin kişinin, 29 Mayıs'a kadar ehliyetlerini alması gerekiyor. Bu tarihe kadar ilgili trafik müdürlüklerine müracaatta bulunan sürücüler, ehliyetlerini alabilecek. Yani yönetmelikten önce sertifikası bulananların bu tarihe kadar müracaat etmeleri gerekiyor."

Sertifikaların ehliyete dönüştürülmesi için trafik şube müdürlüklerinde yoğunluk yaşandığını, adayların randevu alamadığını ifade eden Tekin, Emniyet Genel Müdürlüğü'nden, mağduriyetlerin önüne geçilmesi için çalışma yapmasını talep etti.

Tekin, yönetmelikten sonra müracaat edenlere de sertifikanın veriliş tarihinden itibaren 2 yıl içinde bunu ehliyete dönüştürme zorunluluğunun getirildiğini söyledi.

"Son 6 gün"

Murat Tekin, yaklaşık 1 milyon 100 sertifikanın ehliyete dönüştürülmesi için son 7 güne girildiğini belirterek, Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik gereğince stajyer ehliyet döneminin ise 1 Ocak 2016'da başlayacağını hatırlattı.

İSKEF Başkanı Tekin, şunları kaydetti:

"Stajyer ehliyet kapsamına girmek istemeyenlerin, 1 Ocak 2016'ya kadar ehliyetlerini çıkartmış olması lazım. Yeni müracaat edecek ve stajyerliğe kalmak istemeyen adayların, 27 Haziran, 22 Ağustos ve 10 Ekim'de yapılacak sınavlardan birisine muhakkak girmesi gerekiyor. Bu sınavlara giren adaylar en erken 1 Ocak tarihinden önce ehliyet alabilecek ve stajyerliğe kalmamış olacak. Bu nedenle sürücü kurslarına devam eden adayların stajyer konumuna girmemek için bu tarihlerdeki sınavlardan birisine mutlaka müracaat etmesi önemli."

Yürürlüğe giren Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin, ömür boyu ehliyet dönemini kapattığını, ehliyetlerin sınıfına göre 5 ile 10 yılda bir yenileneceğini hatırlatan Tekin, var olan tüm sürücü ehliyetlerinin yenileriyle değiştirileceğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR 10
  • İlker 8 yıl önce Şikayet Et
    Bende 2010 da almıştım işmakinası için sertifika harcı ödeyip ehliyetime işlettim g sınıfını banada ömürboyu demişkerdi ama ksnun çıkınca böle oldu
    Cevapla
  • ferhat 8 yıl önce Şikayet Et
    Ehliyetim kırık değişime 120 lira isteniyor hüviyet değişmek 6 lira bu niye böyle. ...
    Cevapla
  • ASİL_BEY Halil SOBA 8 yıl önce Şikayet Et
    Merak etmeyim seçimlere 15 gün kala sertifaka falan iptal olmaz,rahat olun.
    Cevapla
  • Ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Ben bu işten hiç bir şey anlamadım. Ben 2013 ocağında ehliyeti aldım. O ehliyet sertifika mı oldu. Tam ehliyet kartıdır. Benim gidip bunu yenilemem mi gerekiyor? Bilen yardımcı olabilir mi?
    Cevapla
  • Ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Sağolun cevabınız için teşekkür ederim.
    Cevapla
  • Ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Sizi ilgilendiren bir durum yok. Tehlikede olanlar kurstan aldığı sertifikalarını ehliyete dönüştürmeyenler. Yani sizin bir işlem yapmanıza gerek yok.
    Cevapla
  • emrah 8 yıl önce Şikayet Et
    ben 2011 yılında sertifikamı aldım. o zaman bana ömür boyu geçerli demişlerdi ama bir anda mayıs 2015 son dediler. ve 636 tl harç parası 119 tl kart parası aldılar. buradaki kart parasını anlıyorum karşılığında bi kart veriyorlar. ama alına bu harç yada haraç parasını bir türlü anlayamadım. karşılığında vergiden düşma, ssk priminden düşma yada devlete olan herhangi bir borcumdan düşme Vb. yok. bu ne parası bilen varsa beni aydınlatsın lütfen. bu arada çipli kart 18 tl , plastik ehliyet kartı 119 tl.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle