Otomotiv eylemlerinde kimin parmağı var?

Renault, TOFAŞ, FORD ve yan sanayi üretim firmalarının çalışanlarının peş peşe eylem yapması otomotiv sektörüne ağır darbe vurdu.

Otomotiv eylemlerinde kimin parmağı var?
Otomotiv eylemlerinde kimin parmağı var?
GİRİŞ 21.05.2015 13:44 GÜNCELLEME 21.05.2015 13:44
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

2015 yılında rekor üstüne rekor kıran sektörde yaşananlar, otomotiv sektörüne ağır darbe vurmaya devam ediyor. 

Domino etkisi yaratan eylemlerin işveren ve ülke ekonomisi adına maddi hasarı her geçen gün daha da artıyor. 

İşveren ile sorunları olmadığını belirten eylemciler, artık diğer işletmelerde yapılan anlaşmaların ve hakların kendilerine de tanınmasını istediklerini ve ayrıca Türk Metal Sendikası ile anlaşmalarının iptal olmasını istediklerini belirtti.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın da konuyla ilgili “eylemlerin zamanı manidar gerekli incelemeleri başlattık” açıklaması kafalarda soru işaretlerinin artmasına neden oldu.
Daha önce gezi olaylarında karşılaştığımız ‘Faiz Lobisi’nin bu sefer benzer bir sebepten dolayı ‘Kur Lobisi’ adı altında operasyon için düğmeye mi basıldı sorusu sorulmasına sebebiyet verdi.

Yaşanan sürecin perde arkasını ekonomist İbrahim Kahveci Ülke Haber’e değerlendirdi.

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Kahveci, “zamanında Devrim otomobillerine ve Rahmetli Erbakan’ın Gümüş Motor’una kimler müdahale ettiyse şu an yaşananlarda da onların parmağı olabilir. “

Otomotiv son dönemde her ne kadar Türkiye’nin ihracat rekorları kıran, lokomotif sektörü olsa da bir o kadar da ithalatını en çok yaptığımız sektörlerden birisi. 

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın zamanı manidar bulmasını da buna bağlıyorum. Çünkü kur oranlarının yüksek olması birilerinin iştahını kabartmış olabilir. 

“GEÇMİŞTE UZEL’İ İFLAS ETTİRENLER BAŞROLDE”

Geçmişte yaşanan olaylardan ders alınsaydı bugün bunların yaşanmayacağını dile getiren Kahveci, Bu olayın aynısının geçmişte Uzel Traktör’ün başından geçtiğini ve süreç sonunda tüm işçilerin hiçbir hakkını alamadan işlerine son verildiğini dile getirdi. 
Olayın uzantısının Soros’a kadar uzandığının dikkatini çeken Kahveci, “ O zaman da dikkat çekecek önemli ayrıntıların başında başrolde yine Türk Metal Sendikası vardı. Bugün de sorunlar aynı sendikayla yaşanıyor. 

Bu süreçte enerjide olduğu gibi Türkiye’yi dışarıya bağımlı yapmak istiyorlar. Biz ne yazık ki ekonomideki gelişmeleri önceden ön göremiyoruz. Geçmişte Uzel’den ders alabilseydik şimdi bunları yaşamıyor olacaktık. Dedi.

BAKAN ÇELİK KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Konuyla ilgili açıklama yapan Faruk Çelik “Herkesin hukuka uymaya, birlikte yaşanan sorunu birlikte çözmeye davet ediyorum. Hukuk çizgisinde anlaşmaya varılmasını davet ediyorum bu sadece sektöre yönelik zarar değil ülke ekonomisine yönelik te bir zarar olmuştur. En kısa zamanda sorunun çözülmesini umut ediyorum.” dedi

YORUMLAR 6
  • Osman 8 yıl önce Şikayet Et
    Gurbet nikli zat, Ben kölnde yasiyorum ve fordda calisiyorum , 1500-3000 maasi biz daha göremedik :-) seni iyi islemisler dostum :-) fordda meslegini yeni bitirmis caki gibi gencler 1500-1600e talim yapiyor, sen simdi o Minicik aklinla, bi da iyi para dersin:-) burda bi ekmek 1,5 Euro domates 2 euro, kirada 700den baslar, birazcik anlayabildinmi???
    Cevapla
  • eeeeyyyyy...zurnalar 8 yıl önce Şikayet Et
    Ulan 1500.tl maaş neyinr yetmiyor.... Ben almanya mercedeste çalışiyorum bantta. Aylik 1500.yuro aliyorum. Ev kiram 1300.yuro. Devlet yardimi almazsam kazandiğim parayla evimin kirasini bile ödeyemeyecegim... Sen ne konuşuyorsun....... Zurnalar....şükredmesinide bilin...
    Cevapla
  • Muhammet 8 yıl önce Şikayet Et
    Gurbet niye bilip bilmeden konuşuyorsun, ben fransada yaşıyorum burada renault ve peugeot fabrikalarında yada her hangi otomotiv sektorunde çalışanların maaşı 1400 € yu geçmiyor senin o 2500 3000 € dediğin maaşları mudurler alıyor neden yalan konuşuyorsun neden en ufak bir olayı hukumetimize devletimize yıkmaya çalışıyorsunu. Bak kardeşim devlet kim olursa olsun başımın ustunde yeri vardır. Bir yorum yapmadan once bir oturup duşunun sizin gibiler ancak dış guçlerin maşası olmaya mahkumsunuz. Allah sizin taktiratını af etsin. Çok yazık ...
    Cevapla
  • gurbet 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede üretilen bir araba yarı fiyatına satılıyormu. . Peki avrupada çalışan bir sektör işçisi ortalama 2.500-3.000 euro kazanıyor. Hey benim oy sevdalısı siyasilerim kusura bakmayın atıp tutmayın. Biz Avrupanın değil gerisinde hiçbir zaman yarış içinde onlara rakip dahi olamayiz
    Cevapla
  • garip 8 yıl önce Şikayet Et
    Bende Otomotiv de çalışıyorum niye yalan söylüyorsun mesai leri ikramiye leri kattığı nda maaş ne kadar oluyor işçi mahlas lı yorumcu onu niye yazmıyorsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle