Coşkunöz işçileri işbaşı yapmaya başladı

Bursa’da geçtiğimiz hafta Renault ve Tofaş ile başlayan iş bırakma eylemlerinde kırılmalar başladı.

Coşkunöz işçileri işbaşı yapmaya başladı
Coşkunöz işçileri işbaşı yapmaya başladı
GİRİŞ 21.05.2015 13:26 GÜNCELLEME 21.05.2015 13:26
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İki büyük fabrikanın ardından üretime ara veren yan sanayi fabrikası Coşkunöz’de işçiler dün gece itibariyle iş başı yaptı.

Coşkunöz fabrikasında işçiler geçtiğimiz hafta Cuma günü eylem kararı almıştı. 5 gün devam eden eylemin ardından dün akşam işçiler arasında ‘eyleme devam edelim, bırakalım’ konusunda anlaşmazlık başladı.

Bazı işçilerin eylemden vazgeçip işbaşı yapma kararı alması üzerine diğer işçiler de buna uydu. Fabrika çalışanları gece 23.00'ten sonra fabrikaya girip çalışmaya başladı.

Eylem yapan Coşkunöz işçileriyle işveren arasında anlaşmaya varıldı. Coşkunöz yönetiminin zam sözünün ardından yapılan anlaşma neticesinde işçiler eylemi sonlandırarak bugün saat 07.30’da işbaşı yaptı.

Bursa’da şu anda Renault, Tofaş, Mako ve Ototrim’de iş bırakma eylemleri devam ediyor.

YORUMLAR 2
  • gurbetten 8 yıl önce Şikayet Et
    90li yılların sonlarında buna benzer bursadaki otomativ sektöründe eylemler olmuş o dönemde Türk Metal Sendikası işverenle kapalı kapılar arkasında anlasip işverenin baskısıyla işçileri tekrar sendikaya üye olmaya zorlamistilar inşallah bu sefer emekçi kardeşlerim bu kan emicilerden kurtulup haklarını daha güzel arayan bir sendikaya üye olurlar..ama en kisa zamanda işlerine dönmelerini temenni ederim
    Cevapla
  • mkazcı 8 yıl önce Şikayet Et
    zenginin oyuncagı olmayan vatanını seven herkes iş bası yapar
    Cevapla