TİSK'ten iş bırakan işçilere çağrı

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Bursa'da iş bırakma eylemi yapan işçilere çağrıda bulundu.

TİSK'ten iş bırakan işçilere çağrı
TİSK'ten iş bırakan işçilere çağrı
GİRİŞ 16.05.2015 12:46 GÜNCELLEME 16.05.2015 12:46
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Bursa'da iş bırakma eylemi yapan işçileri sağduyuya davet ederek, yasa dışı eylemlerin ivedilikle sonlandırılması gerektiğini bildirdi.

TİSK'ten eylemle ilgili yazılı açıklama yapıldı. "Yasadışı eylemlerin ivedilikle sonlandırılması" daveti yapılan açıklamada, "TİSK, son günlerde özellikle Bursa çevresindeki metal işkolu işyerlerinde yaşanan yasa dışı gelişmeleri üzüntüyle ve dikkatle takip etmektedir. Söz konusu işyerlerinde toplu iş sözleşmeleri kısa bir süre önce imzalanmış olmasına rağmen, iş yerini terk etmeme ve toplu iş bırakma gibi yasadışı eylemler yaşanmaktadır. Endüstri ilişkilerini ve çalışma barışını tehdit eden yasadışı eylemler işveren kesimi için kabul edilemez niteliktedir" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, işyerlerinde üretimin tekrar başlamasının ülke ekonomisi için büyük önem taşıdığına işaret edildi.

Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"TİSK olarak kanunsuz eylemlerin hiç kimse ve hiçbir kesim tarafından desteklenmemesi gerektiği görüşündeyiz. Söz konusu işyerlerinde çalışanları sağduyuya ve yasa dışı eylemleri ivedilikle sonlandırmaya davet ediyoruz."

YORUMLAR 2
  • cem 8 yıl önce Şikayet Et
    eylemler devamı olsun artık rezaletlere dur diyelim herkes iş bıraksın bugunden itibaren
    Cevapla
  • boran 8 yıl önce Şikayet Et
    iş veren sendikası tabii öle düşüneek SİZ HİÇ BİR PATRO NUN DOĞRU KONUŞTUĞUNU GÖRDÜNÜZ MÜ ? MENFAATİ NE İSE ONU SÖYLEYECEK TABİİ Kİ
    Cevapla