Renault ve TOFAŞ'dan sonra bir firma daha durdu!

Otomotiv devlerine büyük şok. OYAK Renault ve Tofaş’ın ardından Coşkunöz işçileri de üretimi durdurdu. İşçiler eylemlerine devam ediyor.

Renault ve TOFAŞ'dan sonra bir firma daha durdu!
Renault ve TOFAŞ'dan sonra bir firma daha durdu!
GİRİŞ 16.05.2015 12:51 GÜNCELLEME 16.05.2015 13:03
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Otomotiv devlerine büyük şok. OYAK Renault ve Tofaş’ın ardından Coşkunöz işçileri de üretimi durdurdu. Yönetimden gelen duyuruya karşın işçiler eylemlerine devam ediyor.

OYAK Renault Otomobil Fabrikası'nda işçilerin sendika değişikliği ve ücret artışı talebiyle üretimi durdurmasıyla başlayan eylem diğer otomotiv devlerine de yayılıyor. Renault'daki eylem 24 saati aşkın süredir devam ederken, Tofaş’ta da ücretlerin artırılması talebiyle dün saat 16:00’da fabrika önünde başlayan eylem sürüyor. 

Dün akşam saatlerinde Coşkunöz İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Müdürlüğü'nden yapılan duyuruya rağmen,  bugün sabah saatlerinden itibaren eylemde olan Coşkunöz işçileri de eylemine devam ediyor.

Coşkunöz İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Müdürlüğü'nden yapılan duyuruda, şöyle denildi:

‘TALEPLERİNİZİN YERİNE GETİRİLMEYECEĞİNİ BİLİNİZ’

"15/05/2015 Cuma akşamı saat 23:30’dan itibaren işbaşı yapmamak ve biten vardiyanın ardından iş yerini terk etmemek suretiyle başlatmış olduğunuz eylemler kanun dışı olup, sonuçları bazı hukuki yaptırımları gerektirmektedir. 

Ayrıca yapmış olduğunuz eylemler neticesinde ileri sürmüş olduğunuz taleplerinizin işyerimiz tarafından yerine getirilmeyeceğini bilmenizi isteriz. Hiç istemediğimiz bir şekilde 60 yılı aşkın köklü kuruluşumuzun çalışanları ile karşı karşıya getirilmemesi için sağduyulu davranmanızı ve en kısa sürede işlerinizin başına dönmenizi beklemekteyiz.

Bu itibarla vardiyası başlaya çalışanlarımızın iş başı yapması ve vardiyası sona eren çalışanlarımızın iş yerini terketmesi hususunu önemle belirtiriz."

YORUMLAR 27
  • bakma öyle 8 yıl önce Şikayet Et
    asgari ücretli yıllık toplamda 60-80 tl arası zam alıyor onlar ne yapsın hep bana hep bana işte klasik türk milletii
    Cevapla
  • Harranlı Coşkunöz 8 yıl önce Şikayet Et
    RENAULT TOFAŞ COŞKUNÖZ buradaki eylemlerde hiçbir siyasi parti,hiçbir sendika ve illegal örgüt yoktur..Bir coşkunöz çalışanı olarak bunları aramıza almıyoruz ve emniyetimizde bu konuda bize yardımcı oluyor...Burada yapılan eylemler,sendikanın bizi patrona satmasıdır...Bunu 2. gezi vakası olarak görmeyin ve Allah'ın izniyle bunlara izin vermeyin...Ve herkes şunuda bilsin ki bu saydığım firmalara DİSK MİB TÜRK METAL VE DİĞER SENDİKALAR bundan sonra giremeyecektir..Hükümetimizden bizlere destek istiyoruz ve buradan yetkililere ve Başbakanımıza sesleniyorum..Bizi yanlız bırakmayın patronun ve sendikanın kucağına atmayın bizi...
    Cevapla
  • dogan 8 yıl önce Şikayet Et
    şükür etsinler beterin beteri var
    Cevapla
  • ekrem 8 yıl önce Şikayet Et
    birileri düğmeye batı. fitili ateşleyen askerin elinde bulunan kurumdan başlaması ilginç. devamıda koç tan. oyak dehal satılmalı. tehlikeli bir oyun oynanmaya çalışılıyor. hükümetimiz tedbir alsın.
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    oyak fransızların arkadaş olaylara fransız olma
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Ekrem bey hissiyatımı tercüman olmuşsun, Allah razı olsun. İlaveten söyliyeyim: Bu işte TÜSİAD-SOL SENDİKALAR ELELE. Tabii başka yardakçıları da var. Milletimiz bunları görüyor. Amaç seçim öncesi iktidara darbe vurmak. Allah hepsinin cezasını verecek
    Cevapla
  • yoruncu 8 yıl önce Şikayet Et
    bahattin denen cahil burda gezideki gibi saga sola zarar verilmiyor. buraya gelen erzaklari emniyet mensuplarinada ikram ediyoruz. bu hak mucadelesi senin gibi kara cahilin anlayacagi sey degil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle