Otoparktaki arabanız size para kazandırıyor!

Bora Hamamcıoğlu'nun araba kiralama platformu ile Amerikalılar parktaki arabalarından para kazanıyor

Otoparktaki arabanız size para kazandırıyor!
Otoparktaki arabanız size para kazandırıyor!
GİRİŞ 02.05.2015 16:16 GÜNCELLEME 02.05.2015 16:16

Akıllı telefonlar, sosyal medya ve telefon uygulamaları resmen hayatlarımızı değiştiriyor. Her geçen gün yeni bir uygulamayla hayatlarımız bir cep telefonu üzerinden kolaylaşıyor. Teknolojinin ve bilişim sektörünün devleri de çoğu genç girişimciler tarafından hayata geçirilen uygulamaların peşine düşüyor, her gün dünya basınında bu parlak girişimlerle ilgili yeni bir haber çıkıyor. Geçtiğimiz hafta çıkan bir haber Miami Herald gazetesinde bir Türk gencinin başarısını anlatıyordu.
 

Bora Hamamcıoğlu, Pierre Loti Lisesi'ni bitirdikten sonra lisans ve lisans üstü eğitimleri için Amerika'ya giden binlerce Türk gencinden biri. Ancak Hamamcıoğlu Amerika'da çalışma hayatında bir süre yoğrulduktan sonra CarHopper isimli bir telefon uygulamasını hayata geçirdi.

Araç sahipleriyle, araç kiralamak isteyen kişileri birleştiren bir e-platform yaratan Hamamcıoğlu'nun uygulaması henüz bir aydır etkin olmasına rağmen her geçen gün artan bir üye sayısına sahip. Hamamcıoğlu ile bu çalışmasını ve planlarını konuştuk:

- Uygulama bir aydır etkin ama iddialı bir üye sayınız var. Daha da dikkat çekeni Amerikan basını sizden haberdar.

Nasıl oldu da gazetelere konu oldunuz?

- Uygulamamız için ön kayıt almaya başladığımızdan beri çok sıkı bir pazarlama kampanyası yapıyoruz. Birçok konferans, buluşma ve etkinliğe sponsor olduk.

Sanırım bu etkinliklere sponsor olan firma gazetecilerin dikkatini çekti. İyi oldu tabii gazetelerde yer almamız, haberlerin gazetelerde yer almasının ardından üye sayımızı bir hafta içinde ikiye katladık. Melek yatırımcılar da bizimle irtibata geçti.

- Nereden aklınıza geldi araba kiralama üzerine bir platform yaratmak?

- Arabalar ömürlerinin büyük kısmını garajda geçiriyor. Bunu bir kazanca çevirmek mümkün. Yapılan araştırmalara göre Amerika'da bir arabanın günlük kullanım süresi iki saat.

- Riskli değil mi bu uygulama, insan arabasını hiç tanımadığı birine nasıl gönül rahatlığıyla emanet edebilir ki?

- CarHopper'ın bu işlemde üstlendiği görev, kiralayan sürücünün trafik geçmişini analiz ederek kiralamaya uygun olup olmadığını belirlemek. Ayrıca kiralayan sürücüye, araca ve olası bir kazada zarar görebilecek olan üçüncü şahıslara 1 milyon dolara kadar zarar sigortası sunuyoruz.

Yani içiniz rahat edebilir.

- Uygulama şu an sadece Amerika'da aktif öyle değil mi?

- İlk aşamada uygulama Amerika'nın Florida eyaletinde aktif olacak. Florida'nın nüfusunun 20 milyonu bulması ve her yıl 93 milyon turistin gelmesi bu seçimimizde etkili oldu. Önümüzdeki yıl da Boston, Washington, New York gibi şehirlere girmeyi planlıyoruz.