Koç yerli otomobil için sinyali verdi

Ali Koç, “Ford Otosan bugün bir aracı sıfırdan ticari bir ürün haline getirecek tüm yetenek ve altyapıya sahip” dedi.

Koç yerli otomobil için sinyali verdi
Koç yerli otomobil için sinyali verdi
GİRİŞ 01.05.2015 13:20 GÜNCELLEME 02.05.2015 03:08
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, Ford Otosan’ın, bugün bir aracı sıfırdan ticari bir ürün haline dönüşene kadar, motoru da dahil olmak üzere, komple tasarlayacak, geliştirecek ve test edecek gerekli tüm yetenek ve altyapıya sahip tek Türk otomotiv şirketi olduğunu söyledi.

KURALI TEKNOLOJİ BELİRLİYOR

Koç, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı fikri ışık’ın katılımıyla düzenlenen Ford Otosan Sancaktepe Ar-Ge Merkezi açılışında, Ford Otosan’ın 68 milyon lira yatırımla hayata geçirdiği merkezin Türkiye için geleceğin müjdecisi olacağını kaydetti. Finlandiya Başbakanı Alexander Stubb’ın Apple’ı ülkedeki ekonominin kötüye gidişinin sorumlusu olarak göstermesini örnek veren Koç, teknolojinin dünyadaki ekonomik kuralları yeniden belirlediğini söyledi.

KATMA DEĞERİ YÜKSEK ÜRÜN DEMEK’

Ar-Ge ve inovasyona yapılan yatırımın daha rekabetçi ve daha katma değeri yüksek ürün demek olduğunu belirten Koç, “Artan inovasyon, ürettiğimiz ve ihraç ettiğimiz her bir birimin daha büyük bir yüzdesinin ülkemize değer olarak kalması demek. Bu değer de çarpan etkisiyle, daha büyük nitelikli istihdam, daha az genç işsizliği ve daha hızlı büyümeye olanak veriyor” ifadelerini kullandı.

Bu rakam, ülkemizdeki Ar- Ge merkezlerinde çalışan, tescil edilmiş mühendis ve doktoralı mühendisin yüzde 20’sini teşkil etmektedir” diye konuştu.

BAKAN KOÇ AİLESİNİ TEBRİK ETTİ


Koç Ailesi’ni ve Ford Otosan’ı tebrik ederek grubun başarısının ülkenin başarısı olduğunu söyleyen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ise, otomotiv sektörünün Türkiye ekonomisinin aynası olduğunu söyledi. Ford Otosan’ın Ar-Ge çalışanı sayısına bakıldığında 2009-2010 arasında neredeyse ikiye katlandığını bir sayı olduğunu belirten Işık şöyle devam etti: “Her yıl belirli oranda artarken 2009’dan 2010’a geçişte sıçrama görüldü. Neden? Orada kanunu çıkardık ve dedik ki ‘Ey Koç Topluluğu, ey Ford Otosan! Eğer sen Ar-Ge merkezi kurarsan senin yaptığın masrafların yaklaşık yüzde 40’ını devlet olarak ben finanse edeceğim.’ Çünkü biliyoruz ki Ford Otosan kazanınca Türkiye kazanacak.

YORUMLAR 59
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    koç yerlimi
    Cevapla
  • yolcu 8 yıl önce Şikayet Et
    Koç'un yerli araba yapacağına kimse inanmiyor.cunku bu gurup guven vermiyor. Yapacaklari ise yüzde doksan dokuz hile katacaklarina dair genel bir görüş var.guven yoksa hic birşey yoktur.
    Cevapla
  • Mucize 8 yıl önce Şikayet Et
    Hadi bunu da açıklayın ateistler:)
    Cevapla
  • Ford mu 8 yıl önce Şikayet Et
    Ford ne kadar yerli ise Koçun yapacağı arabada o kadar yerlidir...
    Cevapla
  • Sonfilozof 8 yıl önce Şikayet Et
    Haber yanlış kardeşim Koç yerli otomobil değil FORD un sıfırdan araba yapabileceğini söylüyor bunu biliyoruz zaten burada yerli araba yooookkkkk FORD istese bir yılda on tane sıfır araba yapar adamlar yüz yıldır yapıyor bu işi Koç yerli araba falan yapamaz yapmazzzz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle