Yerli elektrikli otomobil 1-2 aya yollarda

Elektrikli otomobilin, spor, makam ve 4 kapılı aile modelleri bulunacak, fiyatı da mevcut otomobillere göre daha ucuz olacak.

Yerli elektrikli otomobil 1-2 aya yollarda
Yerli elektrikli otomobil 1-2 aya yollarda
GİRİŞ 30.04.2015 06:47 GÜNCELLEME 30.04.2015 11:51
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, üniversitenin geliştirdiği ve 1-2 aya kadar piyasaya çıkacak elektrikli otomobilin, spor, makam ve 4 kapılı aile modellerinin bulunacağını, fiyatının da mevcut otomobillere göre daha ucuz olacağını söyledi.

Tuncer, otomobilin ilk 500 adet üretimi ve satışı için çalışmaların olumlu sonuç verdiğini ifade etti. İlk elektrikli otomobili kendisinin kullanacağını belirten Tuncer, “Bugün satılan elektrikli arabalardan çok daha ucuz olacak. Arabanın tamamına yakını Türk ürünüdür. Her bir parçasını teknokentimizde geliştirdiler. Son derece dengeli bir araba. Ben de kullandım. ‘Bir yarış arabası dengesinde’ diyebiliriz. Ciddi sürat yapıyor” dedi.

Üniversitenin ürettiği yerli elektrikli otomobilin motor parçalarının Ankara İvedik Organize Sanayi Bölgesi’nde geliştirildiği öğrenildi. İvedik Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gültekin, şunları söyledi:

‘HACETTEPE’YE DÜŞMEZ’

“Yerli araba üretmek o kadar kolay değil. Yerli bir arabayı yapmak Hacettepe ÜniversiteHacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer,si’ne düşen bir şey de değil. Açıklamalardan sonra motor parçası üreten firmaların hepsini aramadım ama Hacettepe Üniversitesi’ne motor parçası üreten bir firma yok. Yerli araba büyük firmaların yapabileceği bir şey. Devlet bize ‘Yerli motor parçası üretin’ derse o zaman kümelenme modeli ile üretmeye çalışırız.”

YORUMLAR 14
  • Alessandro Volta 8 yıl önce Şikayet Et
    30 bin lira + pil tabi (kira bedelsiz) olursa bende alırım.
    Cevapla
  • aziz 8 yıl önce Şikayet Et
    hadi bekliyoruz
    Cevapla
  • Üstat. 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye araba yapsın Hemen alacağım.
    Cevapla
  • cemcan 8 yıl önce Şikayet Et
    Rektörün inancına bayıldım açıkcası. inşallah en kısa zamanda başarırlarda yola çıkar yerli araç. ...org başkanı yıl olmuş 2015 türkiyenin en büyük org. san. birinde yok onu üretemeyiz yok bunu ğretemeyiz diyosan lütfen koktupğunu terk et. bu millet 95 yıldır aç üretime.hala üretemeyiz deme. yeter lan bir bitmediniz. üretin artık
    Cevapla
  • adnan 8 yıl önce Şikayet Et
    o kadar kolay mı olduğunu zannediyorsunuz. yarın yola cıktı deseler 3 yılı var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle