Yerli otomobilde ilk model üretildi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli otomobil çalışmaları kapsamında bir model üretildiğini söyledi.

Yerli otomobilde ilk model üretildi
Yerli otomobilde ilk model üretildi
GİRİŞ 27.04.2015 07:08 GÜNCELLEME 27.04.2015 17:01
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Elektrikli ve uzun menzilli elektrikli yerli otomobil haricinde 3. bir model üzerinde de çalıştıklarını kaydeden Işık, “Bu, yakıt türü itibarıyla alternatifli bir model olacak” dedi. Işık, 2020’den önce yerli otomobilin yollara çıkacağını ifade etti.

Bir grup gazeteciyle sohbet eden Bakan Işık, yerli otomobil çalışmasında gelinen aşamaya yönelik bilgi verdi. Işık, “Şu anda detayları çalışıyoruz. Mayıs ayı sonuna doğru bu detayları da tamamlamış oluruz. Eğer bir aksilik olmazsa artık start verme noktasına gelebiliriz. 2020’den önce yerli otomobili yollarda göreceğiz. O iddiamız ve hedefimiz devam ediyor” diye konuştu.

İLK YERLİ MODEL ÜRETİLDİ

Yerli otomobili özel sektörün üreteceğini anımsatan Işık, “Biz şimdi mimariyi oluşturduk, yol haritamızı belirledik. Mayıs ayı sonuna kadar ‘Kim üretmek istiyorsa elimizdeki model bu. Kim bu işe talip olur?’ diye açık çağrıya çıkmayı hedefliyoruz. Bakanlık olarak bir model ürettik” dedi. Bakanlığın üzerinde çalıştığı modelin alternatifli olduğunu kaydeden Işık, “Hatta bu modeli geliştirdik, yeni şeyler tasarladık. Menzili artırılmış elektrikli araç yoğunluklu olmak kaydıyla, sırf elektrikli model ve bunların dışında farklı bir model daha gelebilir. Yakıt türü itibariyle alternatifli bir model olacak. Bu işe baş koyduk” dedi.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 30
  • osman k 8 yıl önce Şikayet Et
    çok geç kaldınız ! birde bu saatten sonra kim binecek ona yerli diye vergimi almıcaksınız imkansız ithal araba ile aynı vergiyi alıcaksın sonra yerli diceksin onu geçiceksiniz.
    Cevapla
  • Ebuzer 4K 8 yıl önce Şikayet Et
    Vallahi gidin alın. Ben de sizle beraber gidip Passat alacağım. Siz kafanızı duvarlara vururken ben ikinci elde kaç lira kar ederim diye hesap yapıyor olacağım.
    Cevapla
  • gökhan 8 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış yorum yapıyorsunuz o araçlar o arabalar yapılacaktı montaj sanayisi hazır para yeyiciler engel oldular iftira attılar. Adamları kasten bilerek iflasa soktular kartel medyası yalan haberlerle işlerini bitirdi..!!!!
    Cevapla
  • SINAN 8 yıl önce Şikayet Et
    yau hep biribirimizi kandirdik güveni sarstik nedeni 1980 , 1990 ,2000 senler önce MILLI GRÜS vasitasiyla camiilerde paratoplandi TÜRKIYEYI KALKINDIRMAK ICIN FABRIKALAR KURULACAKTI HEPSI YALAN DOLAN: TÜRKIYE GÜVENI SARSTI KIMSE GÜVENMEZ BUNDA SONRA; CIN HERSEYI UCUZ ÜRETIYO GEREK YOK:
    Cevapla
  • sayria 8 yıl önce Şikayet Et
    Asıl senin yazdıkların yalan dolan 1- camilerde bu iş için para toplanmadı 2- Erbakan kaç yıl iktidara da kaldı 3- çin ürünlerinden hala bıkmadın mı 4- çin arabası kullanıyor musun memnun musun
    Cevapla
  • sami 8 yıl önce Şikayet Et
    amerikalılar da ilk uçak fabrikamızı öyle diyerek kapattırmıştı.
    Cevapla
  • kadirgali 8 yıl önce Şikayet Et
    senin gibiler den bu memlekete hayir yok bu kafayla hep arkada kalirsin
    Cevapla
  • Vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    Hep palavra. İmza falan filan ne oldu? Hep sahtakarlık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle