Ceza yiyen sürücü yerini ispat edecek

Yargıtay cezaya itiraz eden sürücü için kararı verdi: O gün ve saatte başka yerde olduğunu ispatlamadığı sürece ceza tutanağı geçerlidir

Ceza yiyen sürücü yerini ispat edecek
Ceza yiyen sürücü yerini ispat edecek
GİRİŞ 14.04.2015 08:00 GÜNCELLEME 14.04.2015 18:12
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Yargıtay 7'nci Ceza Dairesi'nin kararındaki bilgilere göre; A.E.B. isimli sürücü, Kahramanmaraş karayolundayken hız sınırını aştı ve bu durum, kamera ile tespit edildi. Ancak trafik ekipleri sürücü durdurmadan plakaya 343 TL trafik cezası kesti. A.E.B., bu cezaya, "Hız sınırını aşmış olsaydım, trafik polislerinin cezayı yüzüme karşı kesmeleri gerekirdi" diyerek itiraz etti. Kahramanmaraş Sulh Ceza Mahkemesi, "Plakaya da ceza kesilebilir ancak bu sürücüsü tespit edilemeyen araçlar için uygulanır" diyerek trafik cezasını iptal etti. Temyiz üzerine dosyanın geldiği Yargıtay 7'nci Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını bozdu. Daire kararında şöyle dedi:
 
DELİL BULUNMALI
 
Ceza karar tutanağı resmi evraktır ve aksi ispat edilinceye kadar geçerlidir. Başka bir delille (kamera kaydı) desteklenmesi gerekmez. Ancak itiraz edenin belirtilen gün ve saatte başka bir yerde olduğuna ilişkin geçerli sayılabilecek bir başvurusunun bulunması halinde polis memurunun beşeri bir hata yaptığı kabul edilebilir." 

YORUMLAR 36
  • Gelişmiş Toplum 9 yıl önce Şikayet Et
    Sanki bizim vatandaşlar çok çağdaş da "şu kuralı ihlal ettiniz" diye söyleyince, evet memur bey hatalıyım, buyurun ehliyet ruhsatım yazın cezamı diyor!!! var mı bu yorum yapanlar içinde ben bu şekilde yapabiliyorum diyen??? bu ülkede cezalarda caydırıcılık diye bir şey yoooook maalesef... hala suçu işleyeni değil polisi eleştiriyor herkes!!!
    Cevapla
  • ZAFER 9 yıl önce Şikayet Et
    telefon sinyali bir ispat değilmi
    Cevapla
  • hakan yavaş 9 yıl önce Şikayet Et
    polis otosunu polislere gezsinler,hava soğuksa içinde sıcacık otursunlar diyemi verilir anlamıyorum.suçlu var ise bas gaza yakala durdur,cezanıda sapına kadar kes.aylık kotayı doldurmak için kesme.oturduğunuz yerden şahin uçurmayın beyler.suçu işleyeni görüp plakaya ceza yazacağına adamı yakala adamı.altınızda son model arabalar var.
    Cevapla
  • hasan 9 yıl önce Şikayet Et
    Sn hukucular, dünyada suc ispat edilene kadar herkes masumdur. Sayenizde bu ülkede suçsuz olduğunu ispat edemezsen suçlu sayılıyorsun. Bu isin neresi hukuka dayalı?
    Cevapla
  • Fatih 9 yıl önce Şikayet Et
    kırmızı ışıkta geçerek, hız sınırını aşarak, vs. diğer trafik kurallarına uymayarak benim ve diğer insanların canını malını tehlikeye atanlara HAKKIMI HELAL ETMİYORUM. nokta.
    Cevapla
  • Fatih bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Hastamısınız siz ? Gelin tedavi edeyim sizi.ŞOW YAPMA GARDAŞIM
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle