'Korna çalma huzurumu çalma' hayata geçiyor

Üniversite sınavlarının yapılacağı günler Toyota tarafından “Kornasız Gün” olarak ilan edildi.

'Korna çalma huzurumu çalma' hayata geçiyor
'Korna çalma huzurumu çalma' hayata geçiyor
GİRİŞ 10.03.2015 15:04 GÜNCELLEME 10.03.2015 15:04

Toyota’nın, trafikte gereksiz yere çalınan kornanın yarattığı gürültü kirliliğinin önüne geçmek, toplumsal bilinci artırmak ve farkındalık yaratmak amacıyla başlattığı “Korna Çalma Huzurumu Çalma”  sosyal sorumluluk projesinde ilk uygulamalar hayata geçiriliyor. 

Korna sesinin fizyolojik ve psikolojik açıdan insan sağlığına olumsuz etkilerinin ve korna çalmanın toplumların gelişmişlik seviyesiyle doğru orantılı bir konu olduğunun altının çizildiği, uzun soluklu sosyal sorumluluk projesinde amaç; korna gürültüsünün yarattığı çevre kirliliğinin önüne geçerek trafikte sakin ve huzurlu bir ortam sağlamak olarak belirlendi. 
 
Bu kapsamda farkındalık yaratması amacıyla ilk adım olarak, üniversite sınavlarının yapılacağı günler Toyota tarafından “Kornasız Gün” olarak ilan edildi. Toyota, Yüksek Öğretime Geçiş sınavının yapılacağı 15 Mart ve Lisans Yerleştirme Sınavlarının yapılacağı 13-14 Haziran ve 20-21 Haziran tarihlerinde, tüm sürücüleri “gereksiz korna çalmamaya” davet ediyor.
 
Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, yüzbinlerce gencimizin hayatlarında dönüm noktası olan sınav tarihlerinde, öğrencilerimize destek olmak için “Kornasız Gün” çağrısı yaptıklarını belirterek “Sınavda sizin de çocuklarınız, yakınlarınız, tanıdıklarınız olacaktır. Üniversite sınavlarının yapılacağı günlerde gereksiz korna çalmayalım, sınava giren çocuklarımızın dikkatlerini dağıtmayalım. Gençlerimiz sessiz bir ortamda, dikkatleri dağılmadan sınava konsantre olsunlar.” diye konuştu.
 
Bozkurt, “Korna Çalma Huzurumu Çalma”  sosyal sorumluluk projesi için  toplumda rol model olan kanaat önderleri, sanatçılar, sporcular, sivil toplum kuruluşları, yerel ve mülki idareler ve ilgili bakanlıklar ile işbirliği yapmayı da hedeflediklerini kaydetti.