Risk alan Citroen Cactus'e ödül

Radikal tasarımı ile öne çıkan Citroen C4 Cactus “Technobest 2014” ödülüne layık görüldü.

Risk alan Citroen Cactus'e ödül
Risk alan Citroen Cactus'e ödül
GİRİŞ 19.12.2014 16:58 GÜNCELLEME 19.12.2014 17:01

Görmeye pek de alışık olmadığımız plastik dokuları ile risk alan C4 Cactus bu girişiminin karşılığını almış görünüyor. Olası küçük darbeleri absorbe etmeye yarayan TPU (termoplastik poliüretan) kaplamaları ile “Yılın en iyi otomobil teknolojisi” dalında Technobest 2014 ödülünü alan Cactus, bu özelliği ile bakım ve onarım maliyetlerinde de tasarruf sağlıyor. 

Ufak darbelerden korunan arabanın lokal boyaları da azdığından aracın ikinci el piyasasında da kayıp daha az oluyor. Renk atmayan TPU malzeme yıllar içerisinde de kötü bir görüntü oluşturmuyor. Airbump üzerinde onarılamaz bir yara oluştuğunda, plastik parçayı söküp yerine yenisini takmak yetiyor.

En prestijli ödüllerden olan Technobest 2014’e Airbump teknolojisi ile ulaşan C4 Cactus, Avrupa’nın 15 farklı ülkesinden editörlerin yer aldığı jüri üyelerinin oyları sonucu seçildi. Fiyat performans oranı açısından bakıldığında da makul görünen Cactus, bu teknolojiyi daha geniş kitlelere ulaştırabilecek olması ile de jüri üyelerinin aklını çeldi.

Autobest jürisi ödülleri dağıtırken sadece teknolojinin teknik kısmını ile ilgilenmiyor. Yeni teknolojinin yarattığı istihdam, sağlayacağı e